

Cafea boabe marțipan-portocale
O după-amiază de duminică liniștită, o sărbătoare aniversară, o întâlnire cu familia de Crăciun... Această cafea este perfectă pentru acele momente rare de bunăstare de care vreți cu adevărat să vă bucurați din plin. Oferă o combinație încântătoare de marțipan și portocale, atât de armonioasa încât o ceașcă nu este niciodată suficientă. Cafeaua Arabica populară din Peru este pur și simplu minunată și, cu o picătură de aromă naturală, va fi absolut de neuitat.
Compoziție
Arabica 100%, AromaSpuma și gustul cafelei
Cafeaua boabe cu aromă de Crăciun este pregătită din boabe de cafea minunate din Peru, așa că veți recunoaște la bază ciocolata și fructele. Aroma naturală le adaugă note de marțipan dulce și portocale suculente. În ansamblu, băutura rezultată este extrem de armonioasă și curată la gust.
Originea cafelei
Dacă vrem să aflăm ceva despre originea acestei cafele, trebuie să ne oprim puțin la Peru. Aceasta este țara din ale cărei plantații am adus cafeaua boabe cu aromă de Crăciun. Se clasează printre primii douăzeci cei mai mari producători de cafea din lume, dar locuitorii săi nu sunt pasionați de cafea. Peruvienii consumă în medie doar 800 de grame de cafea pe an pe cap de locuitor. Astfel ajunge mai mult din recoltele minunate din Peru în SUA, Germania, Columbia, Suedia sau Belgia. Anual, este vorba de aproximativ un sfert de milion de tone de boabe verzi, în principal din soiul Arabica.
O serie de fermieri din Peru sunt uniți sub Centrocafe, o cooperativă care nu numai că administrează fabricile de procesare, dar se ocupă și de chestiuni financiare, de marketing și comerciale. Marea majoritate a cafelei de la Centrocafe este de origine organică, având certificat de Fair Trade 100%. De asemenea, datorită acestei organizații, cafeaua peruană a devenit cunoscută în lume și poate rezista concurenței puternice.
Am ales una dintre cafelele excelentele din Peru, cafeaua Peru Andes Gold, și am aromatizat-o cu aromă naturală. Caracterul original, unic, de ciocolată și fructe a căpătat note atractive de marțipan și portocale. Peru Andes Gold este o cafea cultivată la mare altitudine, pe teren greu accesibil în Anzi. Provine din plantațiile din regiunea Puno, renumită pentru Lacul Titicaca. Arborii de cafea (Coffea arabica) sunt recoltați de fermieri de mai multe ori pe an, astfel încât doar cele mai coapte fructe, cu gust bogat și aromă puternică, merg la procesare. Prin așa-numita spălare, cireșele roșii de cafea scapă de coaja exterioară și de pulpa dulce (datorită fermentației în recipiente cu apă). Boabele de cafea verzi eliberate sunt în cele din urmă uscate în uscătoare sau la lumina directă a soarelui.
În ceea ce privește aroma menționată, persoana care se ocupă de prăjirea cafelei pulverizează boabele verzi cu un ulei purtător înainte de prăjire și abia apoi adaugă aroma naturală. Aroma și gustul se încorporează astfel perfect în boabele de cafea, rezistă mult timp și, spre deosebire de procedurile mai ieftine, aroma nu se modifică în niciun fel prin prăjire.
Prepararea cafelei aromatizate într-un aparat de cafea automat
Dacă veți folosi cafea aromatizată pentru a pregăti o băutură într-un aparat de cafea automat, vă recomandăm să vă asigurați că acest lucru este posibil în instrucțiunile de utilizare a aparatului de cafea. În caz că producătorul aparatului nu furnizează informații despre cafeaua aromată, vă rugăm să respectați următoarea recomandare. Aroma naturală cu care este aromată această cafea poate reacționa cu materialele plastice la contactul prelungit în recipient și să-l facă să se albească.
Aceeași regulă ar trebui respectată pentru măcinarea cafelei aromatizate în râșnițe (manual și electric). |
Mostre de pachete de cafea
Cafeaua noastră este ambalată într-un ambalaj de aluminiu de înaltă calitate, care în același timp îi lipsesc elemente grafice semnificative, deoarece compania noastră în principal prefera gustul și calitate de cafea decat ambalajul ei. Puteți verifica, de asemenea, prospețime autentică a cafelei noastre, printr-o supapă care eliberează gaze care apar la scurt timp după prăjire. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de cafea. Cafeaua este întotdeauna închisa ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine.
Instrucțiuni de preparare
- Măcinați cafeaua la o granulație potrivită pentru modul de preparare ales.
- Folosiți cel puțin 1,5-2 lingurițe (aproximativ 7 g) de cafea măcinată la 1 ceașcă.
- Turnați apă la o temperatură de aproximativ 95°C (95°F) peste cafea.

























Cele mai vândute accesorii pentru acest produs
Căutați inspirație? Alții au cumpărat de exemplu asta:

VANILIE - cafea boabe

IRISH CREAM - cafea boabe
