Cafea de cicoare cu spelta și chaga
Acest amestec unic deschide ușa către noi experiențe. Explorați profunzimea și bogăția aromelor pământii care se împletesc subtil cu accente de nuci și vanilie. Bucurați-vă de cicoare, cunoscută pentru susținerea tractului intestinal, descoperiți bogăția nutrițională a speltei. Ce spuneți de chaga? Această ciupercă valoroasă este o comoară plină de antioxidanți și minerale. Veți susține armonia corpului și a minții cu fiecare înghițitură.
Compoziție
Rădăcină de cicoare, Spelta, ChagaINFUZIA ȘI GUSTUL
Cafeaua de cicoare cu spelta și chaga are un profil de aromă atractiv. Se caracterizează printr-o bază de cicoare ușor amăruie care amintește de cafeaua clasică, dar cu o impresie mai delicată, mai subtilă. Această bază este îmbogățită de notele pământii și de nuci ale speltei, care adaugă bogăție și profunzime băuturii. Adaosul de chaga aduce apoi nuanțe pământii și ușor vanilate.
ORIGINE
Cafeaua de cicoare este o băutură care a început să fie produsă ca o alternativă la cafeaua tradițională în secolul al XIX-lea, din rădăcini de cicoare prăjite, care erau măcinate și preparate într-un mod similar cu cafeaua adevărată. Acest lucru se datorează faptului că rădăcina de cicoare are un gust similar cu cel al cafelei adevărate și, spre deosebire de aceasta, nu conține cofeină.
În zilele în care boabele nu erau disponibile, industria cafelei s-a dezvoltat viguros și au fost comercializate diverse tipuri de cafea din cereale și cicoare, cu numeroase adaosuri, cum ar fi malț, smochine sau semințe de struguri.
Cicoarea, din care se face cafeaua de cicoare, este o plantă versatilă, foarte răspândită în zona noastră. Planta, cu florile sale de culoare albastră deschisă, este cunoscută pentru numeroasele sale beneficii. Conține zinc, magneziu, mangan, calciu, acid ferosodic, potasiu, precum și vitaminele A, B6, C, E și K. Cicoarea este, de asemenea, o sursă de inulină, un tip de fibre cu efect pozitiv asupra tractului digestiv.
O plantă la fel de interesantă și versatilă este spelta (Triticum spelta). Este un tip de grâu sfărâmicios care a fost cultivat în Europa în urmă cu 8 000 de ani și a fost popular și la egipteni, celți și germani. Cu toate acestea, popularitatea sa a scăzut mai târziu în favoarea grâului selecționat, care avea randamente mai mari. Spelta este considerat cel mai vechi tip de grâu și este în prezent cel mai frecvent cultivat în agricultura ecologică.
Din punct de vedere al utilizării și al valorii nutritive, spelta este foarte apreciată. În trecut, acesta avea și utilizări practice - paiele de spelta erau folosite pentru acoperișuri, iar cojile grăunțelor erau folosite pentru umplutură la perne. În alimentație, spelta este importantă pentru conținutul său de carbohidrați, proteine, minerale și vitamine. În plus, este mai digerabilă comparativ cu grâul convențional.
Să menționăm și chaga (Inonotus obliquus). Este o ciupercă unică care crește în special pe scoarța mesteacănului în climatele reci. Are un aspect destul de ciudat, semănând cu o grămadă de cărbune ars, ascunzând în interior țesut portocaliu. Spre deosebire de multe alte ciuperci, chaga nu are o pălărie. Formațiunile pot ajunge uneori la 75 cm lungime și 50 cm lățime. Deoarece sunt extrem de dure, pentru a le recolta este nevoie de obicei de un cuțit ascuțit sau de un topor.
Deși săracă în calorii, chaga conține fibre, vitaminele D și B, minerale precum potasiu, calciu, magneziu, rubidiu, cesiu, cupru, seleniu, fier și zinc. Aceste ingrediente contribuie la popularitatea acestei ciuperci, care se consumă de obicei sub formă de ceai sau ca supliment alimentar.
Mostre de pachete de cafea
Cafeaua noastră este ambalată într-un ambalaj de aluminiu de înaltă calitate, care în același timp îi lipsesc elemente grafice semnificative, deoarece compania noastră în principal prefera gustul și calitate de cafea decat ambalajul ei. Puteți verifica, de asemenea, prospețime autentică a cafelei noastre, printr-o supapă care eliberează gaze care apar la scurt timp după prăjire. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de cafea. Cafeaua este întotdeauna închisa ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine.
Instrucțiuni de preparare
- Cafeaua de cicoare cu spelta și chaga se prepară cu apă la o temperatură de 90-100 °C, în proporție de 2 g la 100 ml de apă.