Ciocolată albă cu fructul pasiunii liofilizat
Fructul pasiunii (maracuja) este minunat în toate formele și combinațiile. Așa că nu este de mirare că, împreună cu ciocota albă, creează un gust perfect armonios și foarte atractiv. Datorită liofilizării, fructul exotic nu-și pierde niciuna dintre proprietățile sale minunate. Puteți pregăti din această ciocolată o băutură delicioasă, să coaceți brioșe sau să savurați bucățelele de ciocolată cu fructe ca atare. Veți fi încântați de fiecare dată!
Compoziție
Zahăr, Lapte praf, Unt de cacao, Maracuja liofilizată 3%, Lapte praf degresat, Lecitină de soia, Aromă naturalăGust
Ciocolata albă cu fructul pasiunii liofilizat combină cacao de înaltă calitate (20% unt de cacao) cu fructul pasiunii liofilizat. Gustul dulce, de lapte este astfel combinat cu un gust proaspăt și fructat. Combinația tentantă de arome și modelarea practică în cubulețe mici permit utilizarea ciocolatei în multe băuturi sau deserturi.
Origine
Maracuja cunoscut și sub numele de fructul pasiunii, este un fruct tropical popular pentru aspectul său interesant, gustul său delicios și mirosul său aromatic distinctiv. Atunci când gustați pentru prima dată acest fruct veți identifica gustul dulce-acrișor, ceea ce îl face proaspăt și echilibrat. Gustul pulpei dulci și suculente poate fi descris ca o combinație de arome de ananas, mango și citrice. În același timp, fructul pasiunii este apreciat pentru aroma sa distinctivă și plăcută.
Cu puțină imaginație, putem să-l lăsăm să ne ducă pe o plajă însorită, subtropicală, la odihnă și căldură. Gustul său bogat și aroma distinctivă au făcut din fructul pasiunii un ingredient culinar popular. Este folosit în deserturi, băuturi, cocktailuri, sosuri și mâncăruri exotice. Iar atunci când este combinat cu ciocolata albă, creează o combinație irezistibilă de gust dulce-acrișor și finețe. Înainte de a ajunge la ciocolată, să descriem modul în care a fost procesată pulpa din fructul pasiunii. Prin liofilizare, adică uscare prin congelare. Acest proces diferă de uscarea convențională prin faptul că nu evaporă lichidele, ci le permite să treacă direct din stare lichidă în stare gazoasă prin sublimare.
Cel mai mare avantaj este că păstrează toate proprietățile senzoriale ale fructelor uscate, precum și un maxim de vitamine și minerale. Producția de ciocolată albă este oarecum diferită de cea a ciocolatei tradiționale. Ciocolata albă nu conține pudră de cacao, ci doar unt de cacao. Mai întâi trebuie obținute boabele de cacao (în acest caz, din plantații din America Centrală și de Sud și din Africa). Acestea sunt recoltate de pe arborele de cacao, fermentate și uscate. Boabele trebuie apoi prăjite pentru a elibera aromele și gusturile lor naturale. După prăjire, boabele sunt măcinate pentru a obține masa de cacao - formată din cacao și unt de cacao.
După cum am arătat deja, ciocolata albă este fabricată doar din unt de cacao, prin amestecarea acestuia cu lapte praf și zahăr. Cantitatea de lapte praf și de zahăr este ajustată cu precizie pentru a obține gustul dulce și cremos dorit al ciocolatei albe. Urmează o serie de procese complexe, cum ar fi conșarea, în care amestecul este încălzit și agitat timp de câteva ore. Urmează o serie de procese complexe, cum ar fi conșarea, în care amestecul este încălzit și amestecat timp de câteva ore. Scopul este obținerea unei consistențe fine și delicate a ciocolatei. În același timp, are loc oxidarea, care ajută la eliminarea substanțelor amare și la dezvoltarea unei arome bogate de ciocolată.
Puteți topi ciocolata albă cu fructul pasiunii liofilizat în lapte fierbinte, o puteți folosi pentru a prepara praline, creme, mousse și pentru creme de patiserie.
Atenție
Dacă comandați ciocolată în timpul zilelor foarte călduroase de vară, este posibil ca aceasta să se deformeze sau să se topească parțial în timpul transportului. Calitatea ciocolatei nu este afectată de această schimbare. |
Mostre de pachete de cafea
Cafeaua noastră este ambalată într-un ambalaj de aluminiu de înaltă calitate, care în același timp îi lipsesc elemente grafice semnificative, deoarece compania noastră în principal prefera gustul și calitate de cafea decat ambalajul ei. Puteți verifica, de asemenea, prospețime autentică a cafelei noastre, printr-o supapă care eliberează gaze care apar la scurt timp după prăjire. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de cafea. Cafeaua este întotdeauna închisa ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine.
Instrucțiuni de preparare
Puteți topi bucățelele de ciocolată în lapte cald (de vacă, soia, mac, migdale...), le puteți amesteca în terci sau le puteți folosi la deserturi.
Valoarea energetică: | 2138 kJ/511 kcal |
Grăsimi: | 26.8 |
din care saturați: | 16 |
Carbohidrați: | 60.2 |
din care zaharuri: | 60.2 |
Proteină: | 7.2 |
Fibre: | 0.1 |
Sare: | 0.25 |