Congo Ngula BIO - cafea boabe
Pentru iubitorii de cafea cultivată la altitudine, pentru fanii culturilor ecologice, pentru iubitorii de băuturi cu arome atractive și arome neobișnuite - pentru dvs. și prietenii dvs., prăjim boabele de top din regiunea Kivu din Congo. Vă vor aduce o experiență dulce ca mierea, amăruie ca grapefruitul și suculentă ca prunele. Gustați cafeaua din țara mineralelor, baobabului și gorilelor de munte.
Compoziție
Arabica BIO 100%Spuma și gustul cafelei
Congo Organic Ngula este una dintre cafelele cu parametri excepționali. Aroma sa de miere pare să-i predetermine gustul dulce, foarte inedit, care combină amăreala și aciditatea grapefruitului cu dulceața și suculența prunelor coapte. Corpul este plin și ușor, iar cafeaua este complexă.
Această cafea se potrivește perfect pentru prepararea la filtru, dar nu o puteți folosi și pentru prepararea la cafetiera moca sau vacuum pot.
Originea cafelei
Regiunea Kivu este numele dat zonei mari din jurul lacului Kivu, care include nu numai Republica Democrată Congo, dar și Rwanda. Se caracterizează cu o vegetație luxuriantă, dealuri înalte și fundamente vulcanice. Natura variată din Congo nu este doar un privilegiu al zonei lacurilor; pădurea tropicală este cunoscută pentru biodiversitatea sa ridicată și găzduiește numeroase specii endemice de plante și animale. Într-adevăr, Republica Democrată Congo este cea mai diversă țară din punct de vedere biologic din Africa.
Deoarece se situează pe ecuator, în Congo sunt cele mai multe furtuni din lume. Clima este tropicală, cu temperaturi și umiditate ridicate. În nord, sezonul uscat durează din noiembrie până în martie, iar cel ploios din aprilie până în octombrie. În sud, este exact invers. Temperaturile tind să fie relativ stabile, cu variații mici între anotimpuri. Cele mai mari schimbări de temperatură se produc între zi și noapte, când se poate răci chiar și cu 27 ⁰C. În ceea ce privește arborii de cafea, aceștia sunt cultivați la altitudini mai mari în Congo. Acest lucru permite cireșelor roșii de cafea să se coacă mai încet și mai treptat. În același timp, substanțele esențiale pentru gustul și aroma cafelei rezultate se acumulează în timp mai îndelungat.
Cafeaua Congo Organic Ngula provine de pe insula Idwji din Lacul Kivu, astfel încât profilul său este influențat și de suficiente precipitații și de umiditatea ridicată. Nu este lipsit de interes faptul că localnicii consideră insula ca fiind un loc cu o istorie tragică și un viitor uimitor. Fost refugiu pentru rebeli, contrabandiști și indivizi criminali, acesta este în curs de transformare într-o zonă agricolă în care fermierii se ajută reciproc și, datorită asocierii lor în cadrul cooperativei CPNCK, au reușit din 2012 să elimine comerțul ilegal și să construiască o comunitate pașnică de fermieri (și nu numai).
Fermele mici, foarte modeste, cultivă în principal soiuri Arabica, Typica și Bourbon, la o altitudine de 1.600-1.800 de metri, fără a folosi îngrășăminte și soluții chimice. Arborii de cafea prosperă datorită solului vulcanic fertil, dar și datorită abordării sustenabile a fermierilor în ceea ce privește cultivarea lor - aceștia folosesc ca îngrășământ coji uscate de cafea, numite cascara. Ei recoltează fructele de cafea din martie până în iunie, le prelucrează prin spălare și usucă boabele verzi pe mese speciale, la lumina directă a soarelui. Astfel, cafeaua de calitate superioară de la Idwji ajunge în lume, câștigând numeroase premii în cadrul competițiilor internaționale.
Mostre de pachete de cafea
Cafeaua noastră este ambalată într-un ambalaj de aluminiu de înaltă calitate, care în același timp îi lipsesc elemente grafice semnificative, deoarece compania noastră în principal prefera gustul și calitate de cafea decat ambalajul ei. Puteți verifica, de asemenea, prospețime autentică a cafelei noastre, printr-o supapă care eliberează gaze care apar la scurt timp după prăjire. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de cafea. Cafeaua este întotdeauna închisa ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine.
Instrucțiuni de preparare
- Măcinați cafeaua la o granulație potrivită pentru modul de preparare ales.
- Folosiți cel puțin 1,5-2 lingurițe (aproximativ 7 g) de cafea măcinată la 1 ceașcă.
- Turnați apă la o temperatură de aproximativ 95°C (95°F) peste cafea.