GUATEMALA SHB BIO - cafea boabe
Ce ar trebui să știți despre Guatemala? Că veți găsi acolo lacuri, vulcani, junglă, temple mayașe și plaje frumoase. Și că fermierii ei cultivă una dintre marile cafele din America Centrală. Experții vorbesc despre ea ca fiind gourmet și se topesc după gustul său echilibrat și aciditatea ușoară. O dulceață plăcută și o combinație de ciocolată, caramel și mere verzi cu siguranță vă vor încânta și pe dvs.
Compoziție
Arabica BIO 100%SPUMA ȘI GUSTUL CAFELEI
Cafeaua Guatemala SHB BIO va fi pe placul iubitorilor de cafea, care sunt în căutarea cafelei favorite. Gustul său este armonios, plăcut dulce. În ea puteți recunoaște ciocolata cu lapte, caramelul și mărul verde. Unii pot observa și arahide. Această cafea este excelentă pentru prepararea la aeropress sau frenchpress, dar se dezvăluie complet și dacă este pregătită la esspresor.
ORIGINEA CAFELEI
Deși cafeaua este cultivată în Guatemala doar de la mijlocul secolului XX, aceasta este una dintre cele mai bune, pe care ne putem savura. Această țară din America Centrală are condiții excelente pentru cultivarea arborilor de cafea. Temperatura este cuprinsă între 16 și 32°C, plantațiile de cafea sunt situate la o altitudine de la 500 până la 5000 de metri. În locații începând cu 1500 de metri, fermierii trebuie să planteze arborii de cafea în așa fel ca să-i poată proteja de vânturile reci din nord. Maturarea lungă și lentă a fructelor de cafea împreună cu compoziția unică a solului oferă rezultate excelente. Cafeaua cultivată la altitudine mare în munți este extrem de interesantă la gust. Regiunea Mataquescuintla din Guatemala a început să se concentreze asupra cultivării cafelei în anii '80. Cafeaua este cultivată aproape exclusiv de micii fermieri, și practic fiecare fermă din munți produce cafea manual, din octombrie până în martie. Fructele, boabele roșii asemănătoare cu cireșele, trebuie recoltate și prelucrate. Pentru a face acest lucru, fermierii folosesc așa-numitul proces umed. Fructele se toarnă în apă, unde sunt împinse prin plăci de zdrobire. Astfel se îndepărtează coaja și o parte din pulpă de pe fructe. Ulterior, acestea sunt turnate în așa-numitele rezervoare de fermentație, unde resturile de coajă și pulpă se dizolvă în câteva zile. Pe urmă boabele de cafea verzi se pun la uscat. Dacă vremea este favorabilă, atunci se usucă direct la lumina soarelui. Fermele funcționează în regimul BIO, adică cultivă, recoltează, prelucrează și ambalează cafeaua cu grijă pentru mediu. Nu folosesc îngrășăminte sau soluții de stropit produse industrial.
Mostre de pachete de cafea
Cafeaua noastră este ambalată într-un ambalaj de aluminiu de înaltă calitate, care în același timp îi lipsesc elemente grafice semnificative, deoarece compania noastră în principal prefera gustul și calitate de cafea decat ambalajul ei. Puteți verifica, de asemenea, prospețime autentică a cafelei noastre, printr-o supapă care eliberează gaze care apar la scurt timp după prăjire. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de cafea. Cafeaua este întotdeauna închisa ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine.
Instrucțiuni de preparare
- Cafeaua este măcinată asa de fin ca sa fie potrivita pentru prepararea a cafelei selectate.
- Folosiți cel puțin 1,5 - 2 lingurițe (aproximativ 7g) de cafea măcinată pentru 1 cafea.
- Peste cafeaua toarnăți apă fiarta la aproximativ 95 ° C.