075 68 04 606 (Lu-Vi 7-16 ora)
0 Buc.
0,0 Lei
Coșul de cumpărături este gol. Să o rezolvăm!
Nu plătiți pentru transport! Mai adăugați 189,0 Lei și le aveți gratuit.
 
189,0 Lei

NIKARAGUA SHG ESTELI BIO - cafea boabe

Cod: 1675

Această delicatesă din Nicaragua ar putea fi simbolul perseverenței, determinării și, de asemenea a ocrotirii. A fost cultivată de femeile din cooperativa Las Diosas, care gestionează plantațiile din nordul țării. Cafeaua Arabica cultivată de acestea la altitudine mare abundă în note de ciocolată cu lapte și fructe, completate de un ușor indiciu de tutun. Cafea uimitoare cu o poveste uimitoare!

Pachete mari:
Pachete mici:
Măcinare:
268,6 Lei /1000 g 26,9 Lei /100 g
Proaspăt prăjit și vom livra până joi, 17. 7. 2025
Nu plătiți pentru transport! Mai adăugați 189,0 Lei și le aveți gratuit.
 
189,0 Lei
Țara de origine
Țara de origine:
Nicaragua
Soi
Soi:
Caturra
Regiune
Regiune:
Nueva Segovia
Alt. înălțime
Alt. înălțime:
900m
Gust
Gust:
Ciocolată, Caramel, Nucă
Prelucrarea
Prelucrarea:
Umedă
BIO
BIO:
Da

Compoziție

100 % Arabica BIO

Spuma și gustul

Cafeaua boabe Nicaragua SHG Esteli BIO combină în gust dulceața și catifelarea ciocolatei cu lapte, aciditatea medie a piersicilor și a strugurilor și o notă subliminală de tutun. Lasă o senzație cremoasă, foarte plăcută și de lungă durată în gură. Spuma este delicată, compactă și ușoară.

Originea cafelei

Pentru Nicaragua, cafeaua este o parte importantă a istoriei și a economiei. Primul boom major din industria cafelei datează din jurul anului 1870, când cafeaua era principala cultură de export a țării. A doua etapă a fost anul 1992, în cursul căreia fermierii au plantat arbori de cafea pe o suprafață mult mai mare decât au rezervat pentru alte culturi. Deși țara se confruntă cu multe probleme, în ceea ce privește cafeaua, îi acordă o atenție deosebită. Acest lucru este demonstrat și de faptul că, în 2019, oamenii de știință din Nicaragua au dezvoltat un arbore de cafea extrem de rezistent, care se dezvoltă bine la altitudini mari și oferă randamente semnificative. Acest hibrid a fost denumit Starmaya.

Dar să ne întoarcem la cafeaua Nicaragua SHG Esteli BIO. A fost cultivată în regiunea Nueva Segovia din nord-vestul țării, la granița cu Honduras. Această regiune este interesantă pe de o parte, prin suprafața montană și apoi și prin pădurea tropicală conservată, care acoperă dealurile înalte. În centrul său se află orașul Villa de San Antonio de Pavi de Estelí (prescurtat Estelí), populat încă de la sfârșitul secolului al XVII-lea de un grup de spanioli, care fugeau de pirați.

În Estelí se află cooperativa Las Diosas, formată din patru organizații mai mici, care angajează în total de 360 ​​de femei. Cooperativa colaborează îndeaproape cu Fundacion Entre Mujeres (FEM), una dintre cele mai respectate societăți care se ocupă cu drepturile femeilor din Nicaragua. Pe lângă cultivarea arborilor de cafea, doamnele din Las Diosas se ocupă cu producția de miere și vin. Datorită pregătirii din domeniul agricol pe care o primesc ca sprijin din partea fundației FEM, produc cafea într-o manieră care protejează natura. Cu toate că trebuie să lupte frecvent cu secetele, cutremurele, uraganele și alunecările de teren, oferă lumii o cafea de o calitate excepțională.

Vârful recoltei în Nicaragua este între luna aprilie și iulie. Cireșele de cafea sunt de obicei procesate prin spălare, iar cafeaua este cel mai adesea uscată la lumina directă a soarelui. Datorită acestui fapt, păstrează o notă plăcută de fructe în gust, care este completată frumos de notele de ciocolată.


Gustul și aroma

Cafeaua prăjită cu mai multă moderație oferă un profil de aromă mai bogat și mai complex. Păstrează mai multe nuanțe originale specifice regiunii de cultivare, inclusiv notele fructate, florale sau de nuci.

Beneficii pentru sănătate

În special, cafeaua de calitate prăjită la profilul său ideal poate conține niveluri mai ridicate de antioxidanți, cum ar fi acidul clorogenic și alți compuși fenolici. Aceste substanțe au efecte antiinflamatorii și antioxidante. Cafeaua premium neprăjită este, de asemenea, mai delicată pentru stomac, deoarece conține mai puțini acizi care pot provoca iritații.

Protejarea mediului înconjurător

Cafeaua de plantație se cultivă adesea cu un respect mai mare pentru mediu, punându-se accentul pe cultivarea sustenabilă și pe comerțul echitabil, ceea ce poate avea un impact pozitiv asupra cultivatorilor și a comunităților lor.

Mostre de pachete de cafea

Cafeaua noastră este ambalată într-un ambalaj de aluminiu de înaltă calitate, care în același timp îi lipsesc elemente grafice semnificative, deoarece compania noastră în principal prefera gustul și calitate de cafea decat ambalajul ei. Puteți verifica, de asemenea, prospețime autentică a cafelei noastre, printr-o supapă care eliberează gaze care apar la scurt timp după prăjire. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de cafea. Cafeaua este întotdeauna închisa ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine.

Instrucțiuni de preparare

  1. Măcinați cafeaua la o granulație potrivită pentru prepararea cafelei dorite.
  2. Pentru 1 cafea folosiți cel puțin 1,5 - 2 lingurițe (aprox. 7 g) de cafea măcinată.
  3. Preparați cafeaua cu apă la temperatură de aproximativ 95°C.
Gust și tonuri:
Intensitatea
Aciditate
Prăjire
Boabe
Prelucrare

Aveți nevoie de ajutor?

Contactați pe Petra!
075 68 04 606
petruta@manucafe.ro
Ajutați pe alții să aleagă:

Cele mai vândute accesorii pentru acest produs

Căutați inspirație? Alții au cumpărat de exemplu asta:


KENYA AA SUPERSTAR - cafea boabe
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

KENYA AA SUPERSTAR - cafea boabe

Superstarul AA vă va oferi o experiență de cofeină foarte intensă. Această arabica kenyană 100% este garanția aromei deoasebite, a acidității plăcute și a armoniei fructate. Vă veți îndrăgosti de catifelarea cremoasă încă de la prima înghițitură. A doua, vă va convinge că ați ales cel mai bine. Cu a treia degustare, vă apropiați de cerul cafelei. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
Măcinare:
244,5 Lei /1000 g 24,4 Lei /100 g
Proaspăt prăjit și vom livra până joi, 17. 7. 2025

NICARAGUA SHG JINOTEGA EP GRADE- cafea boabe
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

NICARAGUA SHG JINOTEGA EP GRADE- cafea boabe

Caraibele pe de o parte, Pacificul pe de alta. În mijloc Cordilierii și vulcanii ... Nicaragua cu siguranță nu este plictisitoare. Astfel este și cafeaua pe care o aducem din nordul țării. În zona deluroasă, se nasc boabe cu o aciditate echilibrată și o aromă excelentă. Cafeaua muntoasă din America Centrală dispune de tonuri de ciocolată amară și portocale. Va fi pe gustul dumneavoastră! La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
Măcinare:
174,1 Lei /1000 g 17,4 Lei /100 g
Proaspăt prăjit și vom livra până joi, 17. 7. 2025

MEXICO CHIAPAS cafea boabe BIO & Fair Trade
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

MEXICO CHIAPAS cafea boabe BIO & Fair Trade

Cafeaua din Chiapas Mexic se cultivă la umbră. Cel mai adesea, sub bananieri sau sub coroanele pinurilor înalți. Astfel, nu numai că are timp pentru o maturizare mai lentă, dar arborii de cafea sunt mai rezistenți la dăunători iar terenul reține umiditatea necesară. Cultivarea organică atentă la mediul înconjurător conservă biodiversitatea dealurilor din Chiapas și asigură locuri de muncă localnicilor. Ce gust are această cafea BIO? Este dulce, plină, cu un gust ușor de… La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
Măcinare:
259,2 Lei /1000 g 25,9 Lei /100 g
Proaspăt prăjit și vom livra până joi, 17. 7. 2025
Vă puteți dezabona în orice moment. Vă vom trimite o dată la 14 zile un buletin informativ.
Înscrierea la evenimente, noutați și atracții sunteți de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Cadou la comandă |   Transport gratuit de la 189 Lei | Reducere la prima achiziție »