ETHIOPIA SIDAMOO MOCHA - cafea boabe
Mocha indică culoarea ciocolatei, o mănușă moale sau cafea cultivată în țările arabe. Suntem convinși că Etiopia Sidamo Mocha combină toate cele trei semnificații. Este una dintre cafele cu cel mai puternic gust de ciocolată din lume, o delicatesă care a fost exportată cândva în Yemen. Veți fi cuceriți de Arabica cu o aromă captivantă, de la prima degustare. Și nu veți mai renunța niciodată la ea.
Compoziție
Arabica 100%Gustul cafelei
Cafeaua boabe Etiopia Sidamo Mocha reprezintă cu adevărat întruchiparea tuturor ideilor despre cafea care miroase, are gust și arată ca ciocolata. Este excelentă pentru prepararea în cafetieră mocha, atunci ies în evidență toate notele și aromele sale.
Originea cafelei
Dacă ați dorit întotdeauna să gustați cafea din locul în care s-a „născut”, atunci sunteți la locul potrivit. Etiopia este menționată ca o țară ai cărei locuitori au descoperit gustul deosebit și efecte minunate (acestea au atras mult mai devreme decât gustul). Acest lucru s-a întâmplat în secolul al IX-lea în provincia Kaffa, iar legenda spune că datorită unei turme de capre și a unui păstor curios. Era curios de ce caprele sale după ce pășteau fructe roșii erau atât de vesele și sălbatice.
Din Etiopia, arborii de cafea au ajuns în Yemen cam în secolul al XIII-lea și a durat foarte mult ca oamenii din Peninsula Arabică să accepte împărtășirea acestei comori. S-au încăpățânat atât de mult încât au turnat apă clocotită peste boabele de cafea înainte de a le exporta pentru a preveni germinarea în afara țării, ca să nu piardă profiturile grase.
Dar înapoi în Etiopia, un stat din Africa de Est pentru care cafeaua continuă să fie o cultură importantă. Mai mult de jumătate din veniturile din străinătate provin din vânzarea cafelei și se estimează că aproximativ 15 milioane de persoane trăiesc de pe urma cultivării sau prelucrării cafelei. Ceea ce este un număr semnificativ pentru o țară foarte săracă. Boabele de cafea din Etiopia se împart în trei categorii: Longberry, Shortberry și Mocha. Cel din urmă soi este o marfă foarte apreciată, deoarece are un gust complex de ciocolată în care strălucesc note de condimente și citrice.
Regiunea Sidamo este situată în munții etiopieni, unde arborii de cafea cresc mai încet și fructele se coc mai mult timp. Prin urmare, sunt capabile să absoarbă mult mai multe arome din mediul înconjurător, aroma rezultată a cafelei este apoi robustă și foarte stratificată.
Etiopienii procesează în mod obișnuit cireșele de cafea prin așa-numita metodă umedă. În primul rând, în morile de apă, se îndepărtează coaja superioară și se eliberează pulpa din jurul semințelor. Apoi cafeaua se toarnă în rezervoare de fermentare cu apă, unde o lasă să fermenteze până la 36 de ore. Procesele naturale îndepărtează ultimele învelișuri și eliberează complet boabele de cafea. În cele din urmă, cafeaua verde trebuie să fie uscată, ceea ce se întâmplă cel mai adesea în lumina directă a soarelui, cu întoarcere și amestecare regulată.
Așa se creează cafeaua tradițională etiopiană numită Mocha, de înaltă calitate, cu gust remarcabil de ciocolată, bogată și completă.
Mostre de pachete de cafea
Cafeaua noastră este ambalată într-un ambalaj de aluminiu de înaltă calitate, care în același timp îi lipsesc elemente grafice semnificative, deoarece compania noastră în principal prefera gustul și calitate de cafea decat ambalajul ei. Puteți verifica, de asemenea, prospețime autentică a cafelei noastre, printr-o supapă care eliberează gaze care apar la scurt timp după prăjire. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de cafea. Cafeaua este întotdeauna închisa ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine.
Instrucțiuni de preparare
- Cafeaua este măcinată asa de fin ca sa fie potrivita pentru prepararea a cafelei selectate.
- Folosiți cel puțin 1,5 - 2 lingurițe (aproximativ 7g) de cafea măcinată pentru 1 cafea.
- Peste cafeaua toarnăți apă fiarta la aproximativ 95 ° C.