FRAPPE MOCCA LATTE - cafea solubilă
Frappe este o cafea cu lapte, gheață și zahăr. Acum o puteți avea pe masă într-un minut. Amestecați câteva lingurițe de cafea solubilă Frappe mocca latte în apă și serviți. Puteți servi cu înghețată de vanilie sau cu biscuiți. Savurați momentul de liniște, relaxați-vă și bucurați-vă de timpul liber. Și dacă în spatele ferestrelor nu încălzește soarele, dar fulgii de zăpadă cad pe pământ, nu fiți atât de conservatori - încercați o cafea frappe în varianta fierbinte.
Compoziție
Arabica 80%, Robusta 20%, Lapte praf, Aromă naturală de lapteSpuma și gustul cafelei
Baza cafelei solubile Frappe mocca latte este un amestec de cafele mexicane Arabica și Robusta, care îi conferă lejeritate, cremozitate și aciditate scăzută. În combinație cu gustul spumei de lapte, această cafea este cu adevărat elegantă. Vă recomandăm să o pregătiți atât în varianta cu gheață, cât și în varianta fierbinte. Nici una dintre variante nu vă va dezamăgi.
Originea cafelei
Dacă ne interesează de unde provine cafeaua din care se produce cafeaua Frappe mocca latte, trebuie să mergem în Mexic. În țara care se învecinează cu Statele Unite, Guatemala și Belize cresc arbori de cafea, ale căror boabe au fost folosite pentru această delicatesă liofilizată. Estados Unidos Mexicanos, așa cum sună numele spaniol al republicii federale, este a 13-a țară ca mărime din lume și a 10-a cea mai populată de pe planetă. Arborii de cafea sunt cultivați de micii fermieri în principal în sud, în regiunile Chiapas, Oaxaca, Veracruz și Puebla.
Cafeaua a început să fie cultivată în Mexic la sfârșitul secolului al XVIII-lea și, în două secole, această marfă a devenit foarte importantă pentru țară. În prezent, industria cafelei angajează peste jumătate de milion de oameni. Mexicanii sunt, de asemenea, mari iubitori de cafea, consumând aproximativ 1,8 kg de cafea de persoană pe an.
Marea majoritate a fermelor de cafea cultivă, recoltează și procesează cafeaua în mod tradițional, adică manual. Multe plantații funcționează în regim de agricultură ecologică, motiv pentru care Mexicul este una dintre țările cu exporturi semnificative de boabe de cafea cu certificat BIO.
Desigur, cafeaua solubilă nu atinge parametri aromatici și gustativi precum boabele de cafea, dar datorită metodelor moderne de producție este foarte aproape de ele. În prezent, procesul de liofilizare, adică prin înghețare, este considerat a fi un proces de ultimă generație care păstrează maximul tuturor substanțelor valoroase.
În primul rând, este necesar să preparați o băutură foarte consistentă, asemănătoare siropului, din boabe de cafea prăjite. În continuare trebuie să se evapore apa din acest sirop la temperatură ridicată până se formează un concentrat solid de cafea. După măcinare, acesta se deplasează către un liofilizator, adică un dispozitiv în care materia primă este congelată la o temperatură de aproximativ -40 ̊C. Sub presiune redusă, apa se sublimează și este gata. Puteți recunoaște cafeaua liofilizată după micile sale cristale cu suprafețe netede.În schimb, cafeaua instant produsă prin pulverizare arată ca niște „firimituri”.
Mostre de pachete de cafea
Cafeaua noastră este ambalată într-un ambalaj de aluminiu de înaltă calitate, care în același timp îi lipsesc elemente grafice semnificative, deoarece compania noastră în principal prefera gustul și calitate de cafea decat ambalajul ei. Puteți verifica, de asemenea, prospețime autentică a cafelei noastre, printr-o supapă care eliberează gaze care apar la scurt timp după prăjire. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de cafea. Cafeaua este întotdeauna închisa ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine.
Instrucțiuni de preparare
- Puneți 2 lingurițe de cafea solubilă Frappe Mocca Latte în shaker,
- adăugați 200 ml de lapte rece,
- câteva cuburi de gheață,
- agitați bine și puteți servi imediat."
Valoarea energetică: | 108 kcal |
Grăsimi: | 5,4 g |
din care saturați: | 3,4 g |
Carbohidrați: | 7,9 g |
din care zaharuri: | 7,6 g |
Proteină: | 5,3 g |
Sare: | 2,08 g |