GUATEMALA SHB El JAGUAR
Dacă sunteți fani ai gustărilor speciale, cafeaua din Guatemala este una potrivită pentru dumneavoastră. Deja după nume, vă puteți da seama că este prădător de bună. Nu degeaba o încadrează experții printre cei mai bune cafele din pădurile tropicale. Da, chiar acolo, în penumba umedă și rece a copacilor vechi de secole și a lianelor tinere, ia naștere o cafea tare și răcoritoare în același timp. Identică cu jaguarii de acolo.
Compoziție
Arabica 100%Spuma și gustul cafelei
Aceasta cafea cu siguranță nu ar trebui să vă scape. Cafeaua guatemaleză excelează printr-un corp complet și un gust mediu complet. Aciditatea sa este ușoară și aroma este proaspătă de fructe. Este vorba de o cafea Arabica de primă clasă, care dacă este pregătită corespunzător creează la suprafață un caimac delicios, delicat și consistent.
Originea cafelei
Cultivarea cafelei în Guatemala a început să se dezvolte în jurul anului 1850. În cea mai mare parte a secolelor 20 și 21, țara a fost clasată printre producătorii de top. Plantațiile mici au înflorit în principal în regiunile Amatitlán și Antigua din sud-vestul Guatemalei. Cel mai mare obstacol pentru cultivarea arborilor de cafea a fost inițial un deficit de muncitori. În prezent, cele mai multe plantații sunt situate în jurul orașelor Guatemala City, Chimaltenango și Verapaz. Guatemala este considerată țara care produce cel mai mare procent de cafea de înaltă calitate. Pentru dezvoltarea arborilor de cafea cele mai bune temperaturi sunt între 16-32⁰C. Pe plantațiile situate la o altitudine de 500-700 m este necesară protejarea prin umbrire a plantelor tinere de vânturile reci din nord. De obicei arborii de cafea se cultivă de la o altitudine de la 500 de metri în sus. Guatemala SHB El Jaguar, nu a fost cultivată pe plantații deschise acoperite cu plase sau rogojini. Cultivatorii săi au profitat de condițiile unice ale zonei de pădure tropicală din Alta Verapaz și Baja Verapaz în nordul părții centrale a Guatemalei.
Pe lângă faptul că pe teritoriul său pot fi găsite 64 de situri arheologice din perioada Mayașă, cu siguranță, nu pierdem din vederea pădurile tropicale neatinse, râuri de cristal clare cu cascade, canion de calcar, plantații de cardamom și desigur de cafea. Fermierii utilizează în cultivarea arborilor de cafea pădurile tropicale cu climat unic și soluri calcaroase și argiloase. Cafeaua crește în condiții de umiditate foarte mare, de asemenea, gustul său este influențat de ploi frecvente și de temperaturile de 15-20⁰C.
Natura locală este admirată de biologi din întreaga lume. Din capitala Alta Verapaz, Coban, este la nici 50 de kilometri distanță. Întreaga zonă este o destinație populară pentru eco-turism. Obligația fiecărui vizitator include întâlniri cu pasărea rară foarte colorată, numită quetzal, care joacă un rol important în mitologia locală. Și nu putem uita jaguarii, care trăiesc aici, în grupuri foarte mari. Această cafea excelentă a primit denumirea după felina mare, amenințată de defrișare. Recoltarea cafelei depinde de fluxul sezonier de lucrători. Fermele sunt în mare parte fără angajați permanenți, angajarea temporară aduce economii semnificative. Din 1997, fermierii se asociază în cooperative care se ocupă de exportul de cafea și de prețul de achiziție stabil. Acest lucru îi ține pe fermieri pe pământurile lor. Anterior, prețurile scăzute ale cafelei i-au obligat adesea să emigreze în Mexic sau SUA.
Cafeaua Guatemalea SHB El Jaguar a fost prelucrată prin așa-numita metodă umedă. Aici prima dată se elimină învelișul fructelor de cafea în apă după care se pune la fermentat timp de până la 36 de ore, din nou în apă. Durata și cursul fermentației vor influența întregul lotul - câteva boabe care încep să putrezească pot distruge cafeaua. Prin urmare, întregul proces trebuie supravegheat cu atenție. După terminarea fermentației, fermierii usucă cafeaua fie la soare, fie în uscătoare speciale. Cafeaua obținută prin procesul de prelucrare umedă are gust proaspăt și fructat.
Dar este mai scumpă decât cafeaua prelucrată prin proces uscat. Un kilogram necesită un consum de 130-150 litri de apă. Acronimul SBH din denumirea acestei cafele înseamnă cele mai dure boabe și cea mai bună calitate.
Mostre de pachete de cafea
Cafeaua noastră este ambalată într-un ambalaj de aluminiu de înaltă calitate, care în același timp îi lipsesc elemente grafice semnificative, deoarece compania noastră în principal prefera gustul și calitate de cafea decat ambalajul ei. Puteți verifica, de asemenea, prospețime autentică a cafelei noastre, printr-o supapă care eliberează gaze care apar la scurt timp după prăjire. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de cafea. Cafeaua este întotdeauna închisa ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine.
Instrucțiuni de preparare
- Cafeaua este măcinată asa de fin ca sa fie potrivita pentru prepararea a cafelei selectate.
- Folosiți cel puțin 1,5 - 2 lingurițe (aproximativ 7g) de cafea măcinată pentru 1 cafea.
- Peste cafeaua toarnăți apă fiarta la aproximativ 95 ° C.
7. 4.