GUATEMALA SHB EP SANTA CLARA – CAFEA BOABE
Orice faceți din inimă, faceți bine. Poate că tocmai acest lucru spune și familia Zelaya, care se dedică cafelei cu pasiune și smerenie în același timp. Pe dealurile sudice fertile ale muntelui Volcan de Agua, a patra generație de fermieri cultivă arbori de cafea. La umbră, pe un sol sănătos și în apropierea copacilor și arbuștilor autohtoni. Cafeaua specială de la Santa Clara este extrem de populară. Veți găsi în ea dulceață, aciditate, corp complet și netezime de ciocolată. Este exact cafeaua cu care doriți să vă petreceți ziua.
Compoziție
Arabica 100%Spuma și gustul cafelei
Cafeaua Guatemala Santa Clara este extrem de plăcută. Papilele gustative vor fi mângâiate cu dulceață și răcorite cu citrice. Este foarte echilibrată, plină. La final, va apărea gustul de ciocolată delicioasă, care rămâne pe cerul gurii o lungă perioadă de timp. Ca orice cafea Arabica, și aceasta creează o spună ușoară pe suprafața băuturii.
Originea cafelei
Patru generații de fermieri se dedică cafelei din Guatemala într-o vale înconjurată de vulcani. Potrivit experților, ferma Santa Clara este una dintre puținele plantații originale, care produce o adevărată cafea „meșteșugărească”. Ricardo Zelaya administrează ferma pe care a cumpărat-o în 1974 bunicul său. De atunci, suprafața pe care se cultivă arborii de cafea a crescut de la 17 la 95 de hectare, s-a construit o moară pentru spălarea cireșelor de cafea, o terasă pentru uscarea boabelor de cafea și o seră pentru creșterea de noi puieți. În plus, familia fermierului a deschis un program de burse pentru angajații lor. Aceasta permite lucrătorilor să-și trimită copiii la studii și să-și îmbunătățească situația socio-economică. Dar înapoi la cafea. Fiecare cireașă este recoltată manual din arborii de cafea și trece prin verificare înainte de a ajunge la partea de procesare a fermei. Este cu siguranță demn de remarcat faptul că ferma angajează „culegători speciali”, foarte experimentați și capabili să recolteze și să sorteze doar fructele de calitate superioară. Proprietarul plantației, desigur, le plătește mai mult decât pe lucrătorii obișnuiți, dar de altă parte, va obține un sortiment cu o aromă incredibil de pură.
Cireșele de cafea sunt prelucrate aici, la fel ca și în alte zone din Guatemala, prin spălare. Prima dată, sunt turnate în așa-numitele mori, care în apă îndepărtează mecanic cojile și o parte din pulpă. Apoi trec în rezervoarele de fermentație, unde stau 14-22 de ore. În timpul acestui proces se dizolvă restul de pulpă de pe boabele de cafea. Ferma Santa Clara este foarte atentă la gestionarea apei, deoarece resursele sale nu sunt nelimitate.
Prin urmare, reciclează apa și după eliminarea părților solide o readuce înapoi în ciclul natural. Sedimentul care conține coji, resturi de pulpă și mici impurități se compostează și este utilizat pentru fertilizarea arborilor de cafea.
Mostre de pachete de cafea
Cafeaua noastră este ambalată într-un ambalaj de aluminiu de înaltă calitate, care în același timp îi lipsesc elemente grafice semnificative, deoarece compania noastră în principal prefera gustul și calitate de cafea decat ambalajul ei. Puteți verifica, de asemenea, prospețime autentică a cafelei noastre, printr-o supapă care eliberează gaze care apar la scurt timp după prăjire. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de cafea. Cafeaua este întotdeauna închisa ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine.
Instrucțiuni de preparare
- Cafeaua este măcinată asa de fin ca sa fie potrivita pentru prepararea a cafelei selectate.
- Folosiți cel puțin 1,5 - 2 lingurițe (aproximativ 7g) de cafea măcinată pentru 1 cafea.
- Peste cafeaua toarnăți apă fiarta la aproximativ 95 ° C.