

Honduras SHG EP BIO - cafea boabe cu prăjire ușoară
Cufundați-vă în cafeaua Honduras SHG EP BIO și lăsați-vă purtat într-o țară în care cafeaua reprezintă o tradiție care dăinuie de zeci de ani. Mai exact, în partea de sud-vest a Hondurasului, unde condițiile sunt ideale pentru cultivarea arborilor de cafea. Datorită influențelor naturale favorabile și a prăjirii ușoare, profilul său gustativ cu aciditate mai ridicată iese în evidență, ceea ce va fi apreciat în special de iubitorii de cafele tari.
Compoziție
100 % Arabica BIOSpuma și gustul cafelei
Honduras SHG EP BIO este o cafea cu o spumă delicată, dar bogată, de culoare deschisă și textură satinată. Gustul dezvoltă o combinație de note fructate proaspete care pot include indicii de citrice sau fructe tropicale, în timp ce o notă florală subtilă adaugă profunzime întregii experiențe. Cafeaua are o aciditate mai ridicată, ceea ce o face revigorantă și o alegere perfectă pentru cei care caută boabe de cafea intense și aromate.
Originea cafelei
Honduras SHG EP BIO este o cafea de calitate excepțională, așa cum sugerează abrevierile din denumirea sa. SHG (Strictly High Grown) se referă la cafeaua cultivată la altitudini mari, unde temperaturile mai scăzute încetinesc coacerea cireșelor de cafea. Acest lucru conferă fructelor o aromă mai bogată și o calitate excepțională. Abrevierea EP (European Preparation) înseamnă că boabele sunt atent sortate manual, asigurând puritatea și calitatea recoltei.
Honduras, deși este o țară mai mică ca mărime, este al cincilea mare producător de cafea din lume. În ciuda provocărilor cu care s-au confruntat arborii de cafea în trecut, acesta devine un actor din ce în ce mai important pe piața cafelei de calitate. Arborii de cafea sunt cultivați în Honduras încă de la sfârșitul secolului al XIX-lea. În prezent, peste 100 000 de familii, majoritatea mici fermieri cu ferme mai mici de 2 ha, sunt implicate în producție. Interesant este faptul că vârsta medie a cultivatorilor din Honduras este în scădere, deoarece tinerii văd în cultivarea cafelei o oportunitate și pătrund cu succes pe piețele specializate.
Regiunea La Paz, în special zona Marcala-Montecillos, este situată la o altitudine de aproximativ 1 300 m iar arborii de cafea sunt cultivați aici în conformitate cu principiile agriculturii ecologice - fără utilizarea de îngrășăminte chimice și pesticide. Recolta principală are loc din decembrie până în aprilie, iar fermierii procesează cireșele de cafea prin metoda tradițională de spălare, care păstrează puritatea aromei. Boabele sunt uscate la soare, ceea ce le conferă profunzimea și calitatea caracteristică.
Mostre de pachete de cafea
Cafeaua noastră este ambalată într-un ambalaj de aluminiu de înaltă calitate, care în același timp îi lipsesc elemente grafice semnificative, deoarece compania noastră în principal prefera gustul și calitate de cafea decat ambalajul ei. Puteți verifica, de asemenea, prospețime autentică a cafelei noastre, printr-o supapă care eliberează gaze care apar la scurt timp după prăjire. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de cafea. Cafeaua este întotdeauna închisa ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine.
Instrucțiuni de preparare
- Măcinați cafeaua pentru preparare la filtru (măcinare grosieră).
- Puneți 1 g de cafea în filtrul V60 la 14 ml de apă.
- Turnați apa prin mișcare circulară la o temperatură de aproximativ 93°C.

























Cele mai vândute accesorii pentru acest produs
Căutați inspirație? Alții au cumpărat de exemplu asta:

COSTA RICA SAN RAFAEL TARRAZU - cafea boabe

ETHIOPIA YIRGA CHEFFE - cafea boabe
