HONDURAS SHG EP BIO - cafea boabe
Este sortată manual și de calitate BIO. Boabele din regiunea tradițională de cafea fac parte din fondul de aur al cafelei mondiale. Acestea se caracterizează printr-un gust curat, delicat și elegant, cu tonuri de fructe captivante. De altfel în partea de sud-vest din Honduras se cultivă arborii de cafea de zeci de ani. Iar datorită condițiilor naturale ideale, concurează cu îndrăzneală cu țările din America Centrală. Nu e de mirare că această cafea La Paz câștigă din ce în ce mai multă popularitate pe piață.
Compoziție
Arabica 100%, Arabica BIO 100%SPUMA ȘI GUSTUL CAFELEI
Cafeaua Honduras SHG EP BIO vă va împărtăși gustul echilibrat, plin de fructe coapte. Cu siguranță, veți identifica o mângâiere blândă de fructe citrice subliniate de retro gustul de caramel. Această cafea are o aciditate moderată; deoarece este cafea Arabica, oferă o spumă moale și ușoară.
ORIGINEA CAFELEI
Deja după denumire veți recunoaște cu ușurință că în acest caz sunteți onorați cu o cafea cu calități și parametri extraordinari. Prescurtarea SHG (Strictly High Grown) indică o altitudine mai mare și deci o temperatură mai scăzută la care sunt cultivați arborii de cafea. Drept urmare, fructele lor se coc mai încet. Gustul cafelei este astfel mai complet, iar calitatea este excelentă. Acronimul EP (European Preparation) informează apoi consumatorii despre sortarea manuală a boabelor. În acest fel, fermierii garantează puritatea absolută a recoltei. În ceea ce privește țara din care provine Arabica Honduras SHG EP BIO, este de remarcat faptul că Honduras este una dintre cele mai mici țări, dar este al cincilea cel mai mare producător de cafea din lume. În ciuda bolilor care au afectat arborii de cafea în ultimele decenii, acesta devine un furnizor din ce în ce mai puternic de boabe de top. Primii arbori de cafea au fost plantați în Honduras la sfârșitul secolului XIX. În prezent, peste 100 000 de familii sunt implicate în producția de cafea, 95% sunt fermieri mici și 70% sunt ferme cu mai puțin de 2 hectare. Merită să menționăm că vârsta medie a producătorilor de cafea din Honduras este în scădere. Tinerii consideră că cultivarea și vânzarea acesteia reprezintă o investiție bună și, în același timp, reușesc să pătrundă pe piețele specializate. Regiunea La Paz este situată într-una dintre celebrele regiuni de cultivare a cafelei. Marcala-Montecillos cultivă arbori de cafea la o altitudine de aproximativ 1300 de metri, conform regulilor agriculturii ecologice. Adică, fără utilizarea îngrășămintelor produse în mod industrial sau soluțiilor de stropire împotriva dăunătorilor. Recolta principală are loc între lunile decembrie și aprilie. Cireșele de cafea sunt prelucrate de către fermieri prin spălare, adică cu ajutorul apei. Boabele verzi se usucă de obicei la soare.
Mostre de pachete de cafea
Cafeaua noastră este ambalată într-un ambalaj de aluminiu de înaltă calitate, care în același timp îi lipsesc elemente grafice semnificative, deoarece compania noastră în principal prefera gustul și calitate de cafea decat ambalajul ei. Puteți verifica, de asemenea, prospețime autentică a cafelei noastre, printr-o supapă care eliberează gaze care apar la scurt timp după prăjire. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de cafea. Cafeaua este întotdeauna închisa ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine.
Instrucțiuni de preparare
- Cafeaua este măcinată asa de fin ca sa fie potrivita pentru prepararea a cafelei selectate.
- Folosiți cel puțin 1,5 - 2 lingurițe (aproximativ 7g) de cafea măcinată pentru 1 cafea.
- Peste cafeaua toarnăți apă fiarta la aproximativ 95 ° C.