075 68 04 606 (Lu-Vi 7-16 ora)
0 Buc.
0,0 Lei
Coșul de cumpărături este gol. Să o rezolvăm!
Nu plătiți pentru transport! Mai adăugați 189,0 Lei și le aveți gratuit.
 
189,0 Lei

INDONESIA JAVA BLAWAN ESTATE - Micro Lot

Cod: 1638

Pentru cafeaua din „insula condimentelor” este tipic gustul stratificat și vioiciunea. De obicei conține note de fructe și condimente, pe care fermierii le cultivă lângă plantațiile de cafea. Același lucru se întâmplă și în cazul microlotului Indonesia Java Blawan Estate din regiunea Ijen, al cărui caracter este determinat de un complex de mai mulți vulcani. Condițiile specifice ale solului, altitudinea și microclimatul se imprimă în gustul și aroma fiecărui bob de cafea.

Pachete mari:
Pachete mici:
Măcinare:
286,9 Lei /1000 g 28,7 Lei /100 g
Proaspăt prăjit și vom livra până joi, 19. 12. 2024
Nu plătiți pentru transport! Mai adăugați 189,0 Lei și le aveți gratuit.
 
189,0 Lei
Țara de origine
Țara de origine:
Java / Indonezia
Soi
Soi:
Typica
Regiune
Regiune:
Ijen
Alt. înălțime
Alt. înălțime:
900 - 1500m
Gust
Gust:
Ciocolată, Scorțișoară, Struguri
Prelucrarea
Prelucrarea:
Umedă

Compoziție

Arabica 100%

Spuma și gustul cafelei

Cafeaua boabe Indonesia Java Blawan Estate prezintă un corp frumos cu o aciditate fină, aroma este de condimente cu ciocolată cu un indiciu de tutun. În gust veți recunoaște scorțișoară, ciocolată, vin de struguri și mandarine, toate perfect echilibrate, armonioase, cu un gust extraordinar. Când vine vorba de caimac, se formează o spumă moale, compactă și ușoară atunci când pregătiți un espresso.

Originea cafelei

Atunci când guvernatorul olandez, care lucra în India i-a trimis răsaduri de cafea colegului său din Jakarta în 1696, cu siguranță nu știa că va înființa o industrie, care va duce Indonezia între primii cinci producători de cafea din lume. Trebuie să adăugăm că primul transport de arbori de cafea a avut un final nefericit - plantația a fost distrusă de inundație. A doua încercare din anul 1699 a avut succes și datorită acesteia Indonezia a reușit să exporte cafea în Europa pentru prima dată. S-a întâmplat în anul 1711, din Java.

Condițiile ideale pentru cultivarea arborilor de cafea sunt la capătul estic al insulei Java, în jurul formațiunii vulcanice din Ijen. Vulcanii sunt în prezent inactivi, cei mai înalți atingând o altitudine de 2 769 metri. Desigur, vulcanii atrag atenția turiștilor, care cel mai frecvent se îndreaptă spre flăcările albastre ce țâșnesc din crăpăturile craterului. Este un spectacol extraordinar, deoarece focul de cinci metri atrage mulți oameni în drumeții de două ore pe timp de noapte. De asemenea, este de remarcat lacul craterului, considerat cel mai acid din lume.

Interesant este faptul că, spre deosebire de alte țări de „cafea”, în Java, cafeaua este cultivată în mare parte pe plantații mari controlate de guvern. Dar, aceste ferme de stat acordă atenție calității ridicate a recoltei și o parte a terenului sunt destinate microloturilor - cafea cu o origine evidentă. Acesta este și cazul cafelei Indonesia Java Blawan Estate din Ijen.

Sezonul de recoltare în Indonezia este între luna mai și septembrie, cel mai comun mod de procesare a cireșelor de cafea este prin spălare și uscare în lumina directă a soarelui. Pentru a scăpa de coaja roșie, acestea trec prin plăci de zdrobire. Pulpa, în care sunt învelite boabele verzi de cafea, se dizolvă apoi timp de câteva ore în rezervoare de apă în care fermentează cafeaua. „Spălarea” finală curăță perfect boabele și le pregătește pentru uscare. Înainte de ambalare, muncitorii verifică cafeaua și îndepărtează boabele cu defecte.


Gustul și aroma

Cafeaua prăjită cu mai multă moderație oferă un profil de aromă mai bogat și mai complex. Păstrează mai multe nuanțe originale specifice regiunii de cultivare, inclusiv notele fructate, florale sau de nuci.

Beneficii pentru sănătate

În special, cafeaua de calitate prăjită la profilul său ideal poate conține niveluri mai ridicate de antioxidanți, cum ar fi acidul clorogenic și alți compuși fenolici. Aceste substanțe au efecte antiinflamatorii și antioxidante. Cafeaua premium neprăjită este, de asemenea, mai delicată pentru stomac, deoarece conține mai puțini acizi care pot provoca iritații.

Protejarea mediului înconjurător

Cafeaua de plantație se cultivă adesea cu un respect mai mare pentru mediu, punându-se accentul pe cultivarea sustenabilă și pe comerțul echitabil, ceea ce poate avea un impact pozitiv asupra cultivatorilor și a comunităților lor.

Mostre de pachete de cafea

Cafeaua noastră este ambalată într-un ambalaj de aluminiu de înaltă calitate, care în același timp îi lipsesc elemente grafice semnificative, deoarece compania noastră în principal prefera gustul și calitate de cafea decat ambalajul ei. Puteți verifica, de asemenea, prospețime autentică a cafelei noastre, printr-o supapă care eliberează gaze care apar la scurt timp după prăjire. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de cafea. Cafeaua este întotdeauna închisa ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine.

Instrucțiuni de preparare

  1. Măcinați cafeaua la o granulație potrivită pentru prepararea cafelei dorite.
  2. Pentru 1 cafea folosiți cel puțin 1,5 - 2 lingurițe (aprox. 7 g) de cafea măcinată.
  3. Preparați cafeaua cu apă la temperatură de aproximativ 95°C.
Gust și tonuri:
Intensitatea
Aciditate
Prăjire
Boabe
Prelucrare

Aveți nevoie de ajutor?

Contactați pe Petra!
075 68 04 606
petruta@manucafe.ro
Ajutați pe alții să aleagă:

Cele mai vândute accesorii pentru acest produs

Căutați inspirație? Alții au cumpărat de exemplu asta:


PRALINE BELIGIENE - cafea boabe
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

PRALINE BELIGIENE - cafea boabe

Viața este ca o cutie de bomboane... Nu fiți modești și alegeți ce e mai bun din ea. Pralinele belgiene în combinație cu cafea de plantație de calitate, vă vor bucura, încuraja și măngăia. A aroma cu ciocolată arabica 100% din Peru a fost o idee genială. O veți aprecia la un mic dejun relaxat sau după un prânz festiv. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
Măcinare:
185,5 Lei /1000 g 18,6 Lei /100 g
Proaspăt prăjit și vom livra până vineri, 20. 12. 2024

GUATEMALA - ANTIQUA SAN JUAN SCR90 cafea boabe
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

GUATEMALA - ANTIQUA SAN JUAN SCR90 cafea boabe

Popularul soi Bourbon este caracterizat de boabe mici și regulate, aciditate complexă și corp întreg. Cafeaua de plantație guatemaleză nu ar trebui să lipsească din portofoliul dumneavoastră de bunătăți favorite. Extraordinar de intensă, fructat aromată și prăjită mediu - poate fi savurată ca un mic ristretto, dar și ca un espresso clasic. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
Măcinare:
159,4 Lei /1000 g 15,9 Lei /100 g
Proaspăt prăjit și vom livra până joi, 19. 12. 2024

COSTA RICA SAN RAFAEL TARRAZU - cafea boabe
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

COSTA RICA SAN RAFAEL TARRAZU - cafea boabe

Chiar nu ați gustat încă cafeaua din Costa Rica? Trebuie să remediați asta rapid! Solul vulcanic al țării central-americane conferă cafelei arabica locale un gust plin, nobil. În cazul soiului San Raffael din regiunea Tarraz, impresia este accentuată de tonurile dulci catifelate ale caramelului. Lăsați-vă pupilele gustative în grija experților, căci în Costa Rica cresc 400 de milioane de arbori de cafea! La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
Măcinare:
195,1 Lei /1000 g 19,5 Lei /100 g
Proaspăt prăjit și vom livra până joi, 19. 12. 2024
Vă puteți dezabona în orice moment. Vă vom trimite o dată la 14 zile un buletin informativ.
Înscrierea la evenimente, noutați și atracții sunteți de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Cadou la comandă |   Transport gratuit de la 189 Lei | Reducere la prima achiziție »