Kenya AA Nakuru Mutungat - Micro Lot
Cafeaua din Kenya este una dintre cele mai bune din lume. Are un corp bogat, aciditate ridicată, gust intens și aromă delicioasă. Da, exact așa este microlotul Kenya AA Nakuru Mutunugat din zona vulcanilor și lacurilor. Are gust de coacăze, caise, cireșe și struguri, veți găsi și o rodie suculentă. A fost cultivat într-o plantație gestionată de Kibirigwi Farmers Cooperative Society, așa că a primit nu numai îngrijire superioară, dar are propriul arbore genealogic.
Compoziție
Arabica 100%Spuma și gustul cafelei
Cafeaua Kenya AA Nakuru Mutunugat este o cafea Arabica renumită pentru profilul său de gust intens. La o degustare cu adevărat atentă, veți observa linii de fructe proaspete, acrișoare, completate de o dulceață plăcută. Aroma este pur și simplu delicioasă, echilibrată și corpul bogat.
Originea cafelei
Cum a ajuns cafeaua Kenya AA Nakuru Mutunugat să aibă arbore genealogic? Pentru că merită! Provine dintr-o plantație specifică din regiunea Nakuru din Kenya. S-ar putea să vă intereseze să descoperiți că, pe lângă câmpurile de cafea, veți găsi și câteva lacuri extrem de interesante (cel mai popular se numește Nakuru, suprafața și țărmurile sale sunt în permanență acoperite cu stoluri uriașe de păsări flamingo), situri preistorice și vulcani stinși. Vulcanii joacă un rol crucial în calitatea cafelei - solul vulcanic roșu conferă minerale specifice fructelor și influențează astfel gustul boabelor de cafea. Desigur, la aceasta contribuie și altitudinea mare, la care se cultivă arbuștii și raportul echilibrat dintre zilele însorite și ploioase.
Kenya este renumită pentru cultivarea arborilor de cafea. Deși producția sa nu este una dintre cele mai mari din lume, poate exporta soiuri de top, pe care le primesc cunoscătorii de cafea din SUA, Europa și Asia. Kenyenii plantează arbori de cafea la altitudini de aproximativ 1400 până la 2000 de metri, pe care mulți îi clasifică în categoriile SHG (Strictly High Grown) și SHB (Strictly Hard Bean). Suprafața acoperită de plantațiile de cafea din Kenya este estimată la 160 000 de hectare. O altă estimare spune că aproximativ 150 000 de oameni cultivă cafea în Kenya și că industria cafelei angajează direct și indirect șase milioane de oameni. Este relativ dificil să găsiți o cifră relevantă, care să descrie volumul producției anuale de cafea din Kenya. Unele surse afirmă un milion de saci, în altă parte citim despre aproximativ 40 000 de tone. În orice caz, pe piața mondială acoperă mai puțin de unu la sută.
De asemenea, este interesant faptul că, deși Kenya este direct învecinată cu Etiopia, leagănul cafelei, locuitorii săi au început să cultive arbori de cafea abia la sfârșitul secolului al XIX-lea. Începuturile producției comerciale sunt puse pe seama fermelor deținute de britanici, care s-au schimbat după celebra revoltă Mau Mau din 1954, când plantațiile și fabricile de producție au fost preluate de kenyenii independenți. Majoritatea fermierilor (aproximativ 55 la sută) sunt mici cultivatori organizați în câteva sute de cooperative. Una dintre ele este Kibirigwi Farmers Cooperative Society, care are opt fabrici de procesare.
Cafeaua de la Kibirigwi Farmers Cooperative Society (care reunește 1 141 de fermieri) este prelucrată prin spălare, iar apa râului Kibirigwi este folosită pentru a produce boabele verzi. Muncitorii toarnă în el fructele roșii, culese manual, ale arborilor de cafea și le sortează în funcție dacă plutesc sau se scufundă. După ce boabele sunt decojite, cafeaua verde fermentează în recipiente speciale peste noapte. Pentru a face acest lucru, muncitorii trebuie să o spele și să o sorteze. Ei folosesc mese de beton pentru uscare - boabele verzi stau pe ele timp de 8-14 zile. În plus, în fiecare an cooperativa crește peste 200 000 de puieți de cafea, cu care completează plantațiile.
Mostre de pachete de cafea
Cafeaua noastră este ambalată într-un ambalaj de aluminiu de înaltă calitate, care în același timp îi lipsesc elemente grafice semnificative, deoarece compania noastră în principal prefera gustul și calitate de cafea decat ambalajul ei. Puteți verifica, de asemenea, prospețime autentică a cafelei noastre, printr-o supapă care eliberează gaze care apar la scurt timp după prăjire. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de cafea. Cafeaua este întotdeauna închisa ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine.
Instrucțiuni de preparare
- Măcinați cafeaua la o granulație adecvată modului de preparare a cafelei selectat.
- Utilizați cel puțin 1,5 - 2 lingurițe (aprox. 7 g) de cafea măcinată pentru 1 ceașcă de cafea.
- Peste cafea se toarnă apă fierbinte de aproximativ 95 °C.