LENTILE DE CIOCOLATĂ AMĂRUIE TRINIDAD ORIGIN 72%
Haideți cu noi în ținutul fierbinte al Caraibelor. Insula cascadelor, peșterilor și dealurilor verzi, o insulă plină cu animale sălbatice și locuitori zâmbitori. Cacao din Caraibe este renumit pentru delicatețea sa, deci este sigur că lentilele de ciocolată din Trinidad vor excela printr-un gust extrem de fin și catifelat. La final vă veți bucura și de amăreala tipică din cacao. Exact așa cum vă așteptați de la ciocolata de cea mai înaltă calitate, cu un conținut ridicat de cacao.
Compoziție
Masa de cacao Trinidad 72%, Zahăr, Unt de cacao, Lecitină de soiaGust
Puteți recunoaște lentilele de ciocolată amăruie Trinidad 72% după gustul foarte pronunțat de ciocolată, care nu are un efect greu sau pronunțat acid. Dimpotrivă, este ușor, delicat, moderat amărui. Puteți folosi lentilele pentru consum direct, le puteți folosi pentru a aromatiza terciul de mic dejun, puteți să le adăugați la deserturi, să preparați toppinguri sau diverse băuturi din ele.
Proveniența
Imaginați-vă o insulă acoperită de dealuri verzi și plaje albe, care sunt scăldate de apele limpezi ale Caraibelor. Imaginați-vă o natură sălbatică plină de pești sălbatici de apă dulce și sărată, amfibieni, reptile, păsări și mamifere. Prin diversitatea sa, Trinidad atrage atenția turiștilor din întreaga lume. Aici se pot face drumeții și ciclism, plimbări cu caiacul, înotul, observarea păsărilor sau se pot vizita ferme de crabi.
Însă noi ne vom îndrepta spre Trinidad din alte motive decât descoperirea unor cărări ascunse în munți sau scufundarea printre recifele de corali. Scopul călătoriei noastre sunt plantațiile de cacao (Theobroma), care abundă în Trinidad. Să începem prin a spune că, după o lungă perioadă, în care producția de cacao a fost în scădere, Trinidad revine în cele din urmă. Ideea ciocolatei organice artizanale începe să fie reînviată nu numai de fermierii tradiționali de acolo, dar și de vedetele din showbiz. Un exemplu pentru toți - unul dintre pionierii sustenabilității în producția de cacao și ciocolată este Machel Montano, un cântăreț, actor și producător din Trinidad, care a pariat pe propria marcă de ciocolată amăruie din cel mai exclusiv hibrid de cacao conceput încă în secolul al XVIII-lea.
Trinidad produce unele dintre cele mai calitative boabe de cacao din lume. Cacao local este adesea denumit cacao cu aromă fină, adică extra fin. Doar 5% din producția mondială de cacao primește o astfel de marcă. Conform unui acord internațional din 1993, arborii de cacao, din fructele cărora se produce această cacao fină, cresc în doar 17 țări și doar 8 fiind producătorul exclusiv de cacao extra fin - iar Trinidad este unul dintre ei.
Excursia în Caraibe o încheiem cu o scurtă descriere a procesului de producție a ciocolatei delicioase. Boabele de cacao trebuie scoase din fructele coapte ale arborilor de cacao, ceea ce este în sine o muncă laborioasă. Boabele sunt apoi uscate de muncitori, prăjite și decojite. În fabrici, recolta se zdrobește și macină pentru a forma o masă solidă de cacao. Aceasta conține cacao și unt de cacao, care trebuie separate unul de celălalt și amestecate din nou într-un raport stabilit cu exactitate. După adăugarea altor materii prime (zahăr, lecitină), masa se amestecă mult timp, se încălzește, se răcește ... în mai multe repetări. Odată ce a atins parametrii necesari, din ea se fac de exemplu, tablete de ciocolată sau lentile de ciocolată.
Când vine vorba de alergeni, persoanele cu alergii la lapte, cacao și vanilină ar trebui să fie precaute. Produsul poate conține urme de coji de nucă.
Atenție
Dacă comandați ciocolată în timpul zilelor foarte călduroase de vară, este posibil ca aceasta să se deformeze sau să se topească parțial în timpul transportului. Calitatea ciocolatei nu este afectată de această schimbare. |
Mostre de pachete de cafea
Cafeaua noastră este ambalată într-un ambalaj de aluminiu de înaltă calitate, care în același timp îi lipsesc elemente grafice semnificative, deoarece compania noastră în principal prefera gustul și calitate de cafea decat ambalajul ei. Puteți verifica, de asemenea, prospețime autentică a cafelei noastre, printr-o supapă care eliberează gaze care apar la scurt timp după prăjire. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de cafea. Cafeaua este întotdeauna închisa ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine.
Instrucțiuni de preparare
Puteți consuma lentilele de ciocolată „ca atare”, dar au un gust excelent atunci când sunt dizolvate în lapte fierbinte sau în diverse deserturi.
Grăsimi: | 42 g |
din care saturați: | 26 g |
Carbohidrați: | 35 g |
din care zaharuri: | 29 g |
Proteină: | 8,2 g |
Sare: | 0 g |
Fibre: |