075 68 04 606 (Lu-Vi 7-16 ora)
0 Buc.
0,0 Lei
Coșul de cumpărături este gol. Să o rezolvăm!
Nu plătiți pentru transport! Mai adăugați 189,0 Lei și le aveți gratuit.
 
189,0 Lei

Peru Diamante Verde SHB EP - cafea boabe

Cod: 1749

Diamante Verde este o asociație de fermieri, care cultivă cafea în munții peruvieni cu multe premii și certificate. Nu ratați ocazia de a gusta o astfel de specialitate. Veți primi o ceașcă plină cu ciocolată cu lapte, struguri verzi și mere, cu un strop de lime. Cafeaua prezintă un echilibru foarte bun, cu o textură cremoasă plăcută. Reputația Diamante Verde cu siguranță nu se dezminte!

Pachete mari:
Pachete mici:
Măcinare:
199,4 Lei /1000 g 19,9 Lei /100 g
Proaspăt prăjit și vom livra până miercuri, 19. 6. 2024
Nu plătiți pentru transport! Mai adăugați 189,0 Lei și le aveți gratuit.
 
189,0 Lei
Țara de origine
Țara de origine:
Peru
Soi
Soi:
Caturra
Regiune
Regiune:
San Martin
Alt. înălțime
Alt. înălțime:
1600-1700
Gust
Gust:
Fructe, Ciocolată cu lapte
Prelucrarea
Prelucrarea:
Umedă

Compoziție

Arabica 100%

Crema și gustul cafelei

Peru Diamante Verde SHB EP face parte din cafelele cu note intense de fructe proaspete. Puteți recunoaște cu ușurință merele verzi și strugurii verzi, lămâia răcoritoare și ciocolata cu lapte în subtonuri. Este o cafea vie, scânteietoare, cu un postgust lung, plăcut și un echilibru frumos al tuturor ingredientelor aromate.

Originea cafelei

Prima dată, să vedem de unde provine această cafea. Regiunea peruană San Martin este a treia zonă ca mărime din țară, care se dedică cultivării cafelei. Una dintre cele mai mari cooperative de fermieri locali se numește Oro Verde și a fost înființată în 1999. Cooperativa Diamante Verde a început să-și scrie istoria abia în 2017, dar se descurcă mai bine de la an la an. La trei ani de la înființare, a avut peste 200 de membri. Din cauza lipsei inițiale de fonduri, fermierii au cultivat plantațiile fără a folosi îngrășăminte și substanțe de stropire produse industrial. Ceea ce părea a fi un dezavantaj, au reușit să-l transforme într-un mare beneficiu. Începuturile lor de cultivare a cafelei organice au fost încununate de certificările de producție BIO și Fair Trade.

Tânăra cooperativă a trebuit să înceapă de la zero. Datorită acestui fapt, știe foarte bine de ce au nevoie arborii de cafea din regiunea San Martin, cum să aibă grijă de ei, cum să proceseze recolta și cum și unde să o vândă profitabil. Împărtășirea cunoștințelor între membrii cooperativei i-a ajutat pe fermieri pe drumul spre topul cafelei și i-a învățat să aleagă cele mai bune practici de cultivare și procese de procesare.

Diamante Verde cultivă cafea pe plantații mici, adesea înconjurate de natura sălbatică. Solul este vulcanic, deci are un conținut ridicat de minerale. Pantele dealurilor suntstrăbătute de o serie de izvoare, ceea ce este foarte benefic pentru arborii de cafea.

Recoltarea are loc de obicei din aprilie până în iulie, uneori în august, în funcție de condiții. Fermierii pornesc pe mici plantații fără ajutorul mecanizării, boabele roșii de cafea se culeg manual. Este tipic pentru Peru să prelucreze cafeaua prin așa-numita spălare. Muncitorii toarnă fructele în apă și le împing prin plăcile de zdrobire. Așa scapă de coaja superioară. Urmează turnarea recoltei în cuve cu apă, în care fermentează câteva zile. În acest timp, pulpa din jurul boabelor de cafea verde se descompune. Boabele odată eliberate, trebuie curățate de fermieri, spălate în apa proaspătă și uscate pe terase.

Peru Diamante Verde are marcaj SHB și EP. Prima abreviere (SHB – Strictly Hard Bean) indică altitudinea mare de la care provine cafeaua. Doar o recoltă de la 1.200 de metri altitudine și peste va primi un astfel de marcaj. De ce este important? Pentru că o cafea cultivată la altitudine mare se maturizează în mai mult timp și poate absorbi mai multă aromă din împrejurimi. Literele EP (European Preparation) indică apoi că această cafea este destinată pieței europene. S-a sortat după mărime și culoare, în același timp s-au îndepărtat boabele cu defecte.

Peru exportă cel mai adesea cafeaua în SUA, Germania și Belgia. În toată țara, mai mult de un sfert de milion de familii sunt implicate în industria cafelei, dintre care aproximativ un sfert lucrează în cooperative sau asociații. În prezent, funcționează aproximativ optzeci în Peru.

Mostre de pachete de cafea

Cafeaua noastră este ambalată într-un ambalaj de aluminiu de înaltă calitate, care în același timp îi lipsesc elemente grafice semnificative, deoarece compania noastră în principal prefera gustul și calitate de cafea decat ambalajul ei. Puteți verifica, de asemenea, prospețime autentică a cafelei noastre, printr-o supapă care eliberează gaze care apar la scurt timp după prăjire. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de cafea. Cafeaua este întotdeauna închisa ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine.

Instrucțiuni de preparare

  1. Măcinați cafeaua până la granulația adecvată modului ales de preparare a cafelei.
  2. Utilizați cel puțin 1,5 - 2 lingurițe (aprox. 7 g) de cafea măcinată pentru 1 ceașcă.
  3. Preparați cafeaua cu apă fierbinte la o temperatură de aproximativ 95 °C.
Gust și tonuri:
Intensitatea
Aciditate
Prăjire
Boabe
Prelucrare

Aveți nevoie de ajutor?

Contactați pe Petra!
075 68 04 606
petruta@manucafe.ro
Ajutați pe alții să aleagă:

Cele mai vândute accesorii pentru acest produs

Căutați inspirație? Alții au cumpărat de exemplu asta:


BRAZILIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 cafea boabe
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

BRAZILIA SANTOS NY2 SSFC 17/18 cafea boabe

Brazilia caldă nu dă lumii numai fotbaliști renumiți, resurse minerale și posibilitatea de a admira monumente culturale. Este, de asemenea, o țară devenită faimoasă datorită exportul de cafea de calitate extraordinară. 100% arabica Santos NY2 este o cafea clasică, care nu își pierde farmecul niciodată. Cine ar rezista ciocolatei și nucilor? La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
Măcinare:
120,0 Lei /1000 g 12,0 Lei /100 g
Proaspăt prăjit și vom livra până miercuri, 19. 6. 2024

BRAZILIA YELLOW B. FAZENDA DA LAGOA
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

BRAZILIA YELLOW B. FAZENDA DA LAGOA

Super delicată, extrem de parfumată și dulce ciocolatie. Cafeaua din populara plantație braziliană Fazenda da Lagoa (Ferma de lângă lac) este una dintre cele mai căutate din lume. Crește în îmbrățișarea pădurii tropicale, înconjurată de munți și lacuri cristaline. O prăjim la intensitate medie, pentru a-i menține corpul perfect neted și aroma fructată. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
Măcinare:
202,4 Lei /1000 g 20,2 Lei /100 g
Proaspăt prăjit și vom livra până miercuri, 19. 6. 2024

ROBUSTA INDIA MONSOONED - cafea boabe
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

ROBUSTA INDIA MONSOONED - cafea boabe

Multă cafeină, un gust amar intens. Robusta indiană este o cafea pentru băieți și fete mari. O veți aprecia în cazul călătoriilor lungi, întâlnirilor de afaceri plictisitoare sau schimburilor de noapte. Dar nu vă faceți griji, sub gustul înțepător se ascunde ciocolata amăruie, iar crema este cu adevârat exponențială. Utilizați această robusta ca bază pentru espresso. Cu un raport exact al unei arabica de calitate, veți obține o mare bunătate. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
Măcinare:
165,5 Lei /1000 g 16,6 Lei /100 g
Proaspăt prăjit și vom livra până miercuri, 19. 6. 2024

Ați vizualizat


MENTĂ PIPERATĂ (Mentha piperita)
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

MENTĂ PIPERATĂ (Mentha piperita)

Pachete mari:
Pachete mici:
115,1 Lei /1000 g 11,5 Lei /100 g
Vom livra miercuri, 19. 6. 2024
Vă puteți dezabona în orice moment. Vă vom trimite o dată la 14 zile un buletin informativ.
Înscrierea la evenimente, noutați și atracții sunteți de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Cadou la comandă |   Transport gratuit de la 189 Lei | Reducere la prima achiziție »