PRALINE BELGIENE cafea instant
Un mare succes? O zi mai rea? Bucuria unei plimbări? Oboseala după muncă? Pentru toate situațiile pe care le oferă viața, există o cafea. În plus, cea solubilă ce se prepară cu viteza fulgerului și în sute de versiuni aromate. Pralinele belgiene vor oferi momentelor dvs. dulceață de ciocolată, catifelare de frișcă și prospețime de fructe. La fiecare înghițitură altă pralină. Lăsați-vă sedus.
Compoziție
Arabica 80%, Robusta 20%, Aromă naturalăSpuma și gust
Cafeaua solubilă Praline belgiene este fabricată din cafea mexicană de plantație Arabica completată cu Robusta. Cafeaua în sine creează o impresie dulce și proaspătă. După aromatizarea cu aromă naturală, obține, de asemenea, un strat frumos de ciocolată cu lapte și frișcă, plus o notă ușoară de fructe.
Originea cafelei
Mexicul este aproximativ a zecea țară ca importanță din lume când vine vorba de producția de cafea. Plantațiile sunt concentrate mai ales în sudul țării și majoritatea arborilor de cafea sunt din soiul Arabica. Au ajuns prima dată în Mexic la sfârșitul secolului al XVIII-lea, în regiunea Veracruz. Această regiune este și în prezent una dintre cele mai importante regiuni de cafea. La aceasta se adaugă regiunile Chiapas, Oaxaca și Puebla. Însă, Mexicul are mai multe regiuni cu altitudini favorabile și condiții optime pentru cultivarea arborilor de cafea. Un lucru pozitiv este că numărul cultivatorilor de cafea este în creștere și aceștia se dedică cafelei având grijă pentru protecția mediului și sustenabilitate.
Cafeaua din Mexic este cultivată de aproximativ o jumătate de milion de fermieri, dintre care 70% sunt micii producători, cu plantații de până la 10 hectare. Sezonul de recoltare începe în noiembrie și se termină în martie, boabele verzi ajung de obicei pe piață în luna aprilie.
S-ar putea să vă intereseze mai mult modul în care se produce cafeaua solubilă decât realitățile din plantațiile mexicane. Există două moduri de producție, din care preferăm cel care păstrează mai multe substanțe aromate și nu aplatizează profilul gustativ al băuturii rezultate. Este vorba de liofilizare, adică congelare. Un proces foarte vechi (cunoscut din vremurile imperiului Incaș) păstrează alimentele prin congelare și apoi expunere la presiune scăzută a aerului.
Dar prima dată boabele verzi de cafea trebuie prăjite, și amestecate într-un raport de 80% Arabica și 20% Robusta (în cazul cafelei solubile Praline belgiene) și se fierbe o soluție densă din ele. Aceasta se supune în continuare evaporării majorității apei. Masa rezultată trebuie să fie măcinată și plasată într-un liofilizator. Aici este înghețată la o temperatură de aproximativ -40 ⁰C. Apoi acest congelator reduce presiunea aerului și furnizează suficientă căldură pentru sublimare - apa înghețată se transformă în gaz și este colectată în afara cutiei. În acest fel, se elimină până la 95% din toată apa.
Puteți recunoaște cafeaua liofilizată după cristalele cu părți netede. Cafeaua instant făcută prin pulverizare (aceasta este a doua opțiune) arată ca pulbere sau bile mici.
Desigur, aroma naturală - nesintetică și, prin urmare, sigură - a ajutat la obținerea gustului specific al cafelei solubile Praline belgiene.
Mostre de pachete de cafea
Cafeaua noastră este ambalată într-un ambalaj de aluminiu de înaltă calitate, care în același timp îi lipsesc elemente grafice semnificative, deoarece compania noastră în principal prefera gustul și calitate de cafea decat ambalajul ei. Puteți verifica, de asemenea, prospețime autentică a cafelei noastre, printr-o supapă care eliberează gaze care apar la scurt timp după prăjire. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de cafea. Cafeaua este întotdeauna închisa ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine.
Instrucțiuni de preparare
- Pentru o pregătire optimă, alegeți o cană mică cu un volum de 90 ml.
- Utilizați 1 sau 2 lingurițe de cafea și turnați apă fiartă la o temperatură de 90°C. Apa clocotită privează cafeaua de gustul său expresiv.
- Folosiți întotdeauna apă proaspătă pentru a prepara cafea.