ROBUSTA MEXICO CHIAPAS BIO - cafea boabe
Cafeaua Robusta de calitate BIO este potrivită pentru momentele în care aveți nevoie de o doză bună energie sau când doriți să experimentați puțin. În primul caz, este indicat s-o preparați separat, în al doilea caz este indicat s-o amestecați cu o cafea Arabica. Întotdeauna vă puteți aștepta la o băutură dulce de caramel cu gust ușor de ciocolată și de fructe. Robusta mexicană este echilibrată și are gust bogat.
Compoziție
100%Gustul și spuma cafelei
Cafeaua boabe Robusta Mexico Chiapas BIO se caracterizează prin aciditate medie, arome bogate și note de ciocolată, caramel și citrice. În ceașcă oferă o spumă densă, mai înaltă și mai compactă.
Originea cafelei
Chiapas este unul dintre statele Mexicului, care se caracterizează printr-un climat tropical umed. În vremurile anterioare, câmpiile sale erau acoperite de pădure tropicală, dar trebuia să cedeze terenurile în scop agricol. Arborii de cafea au fost aduși în țară în 1954, în zona Veracruz. Zeci de ani mai târziu, primele plantații au fost înființate și în regiunea Chiapas. Curând a devenit cel mai mare producător de cafea din Mexic. Deși despre cafeaua mexicană se vorbește destul de puțin, este una dintre sortimentele de calitate superioară, cu un profil fructat puternic. Fermierii locali gestionează de obicei plantații mici, montane. Se menționează că în Mexic se dedică cultivării cafelei și industriei asociate aproximativ jumătate de milion de oameni. Mexicul este, de asemenea, unul dintre cei mai mari producători de cafea de calitate BIO din lume.
Fructele arborilor de cafea se prelucrează de obicei prin spălare. Aceasta înseamnă că, după recoltare, muncitorii le transportă la așa-numitele fabrici de prelucrare, unde le toarnă în apă, al cărei flux le împinge prin plăcile de zdrobire. Acest lucru îndepărtează coaja tare a boabelor și parțial și pulpa dulce care înconjoară boabele verzi. Următorul pas este fermentarea - cafeaua curățată se deplasează în butoaie de apă, unde rămâne până la 36 de ore, timp în care resturile de pulpă vâscoasă și fibre se dizolvă printr-un proces natural. După clătire, fermierii întind cafeaua pe plăci de beton, unde o lasă să se usuce bine. Procesul de uscare trebuie să includă amestecarea frecventă pentru a împiedica mucegăirea cafelei. Când această fază se încheie, cuvântul sortare și ambalare intră în joc.
Să menționăm pe scurt despre cafeaua Robusta, care în unele privințe este semnificativ diferită de cafeaua Arabica. Planta Coffea robusta (temen de specialitate Coffea canephora) își are originea în Africa subsahariană. Atinge o înălțime de până la 10 metri, are un randament mai mare decât Arabica, boabele sale conțin mai multă cofeină (2,7%; Arabica 1,5%) și mai puțin zahăr. În același timp, Robusta este mai puțin susceptibilă la infestarea dăunătorilor și, prin urmare, necesită mai puține stropiri și tratamente produse în mod industrial în timpul cultivării.
Mostre de pachete de cafea
Cafeaua noastră este ambalată într-un ambalaj de aluminiu de înaltă calitate, care în același timp îi lipsesc elemente grafice semnificative, deoarece compania noastră în principal prefera gustul și calitate de cafea decat ambalajul ei. Puteți verifica, de asemenea, prospețime autentică a cafelei noastre, printr-o supapă care eliberează gaze care apar la scurt timp după prăjire. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de cafea. Cafeaua este întotdeauna închisa ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine.
Instrucțiuni de preparare
- Măcinați cafeaua la o granulație potrivită pentru modalitatea aleasă de preparare a cafelei.
- Pentru 1 cafea folosiți cel puțin 1,5 - 2 lingurițe (aprox. 7 g) de cafea măcinată.
- Preparați cafeaua cu apă la temperatură de aproximativ 95°C.