075 68 04 606 (Lu-Vi 7-16 ora)
0 Buc.
0,0 Lei
Coșul de cumpărături este gol. Să o rezolvăm!
Nu plătiți pentru transport! Mai adăugați 189,0 Lei și le aveți gratuit.
 
189,0 Lei

ROBUSTA MEXICO CHAPAS BIO - cafea boabe

Cod: 1674

Cafeaua Robusta de calitate BIO este potrivită pentru momentele în care aveți nevoie de o doză bună energie sau când doriți să experimentați puțin. În primul caz, este indicat s-o preparați separat, în al doilea caz este indicat s-o amestecați cu o cafea Arabica. Întotdeauna vă puteți aștepta la o băutură dulce de caramel cu gust ușor de ciocolată și de fructe. Robusta mexicană este echilibrată și are gust bogat.

Pachete mari:
Pachete mici:
Măcinare:
122,7 Lei /1000 g 104,3 Lei /1000 g 10,4 Lei /100 g
Proaspăt prăjit și vom livra până luni, 30. 5. 2022
Nu plătiți pentru transport! Mai adăugați 189,0 Lei și le aveți gratuit.
 
189,0 Lei
Țara de origine
Țara de origine:
Mexic
Soi
Soi:
Typica
Regiune
Regiune:
Chiapas
Alt. înălțime
Alt. înălțime:
1300-1700m
Gust
Gust:
Ciocolată, Caramel, Citrusy
Prelucrarea
Prelucrarea:
Umedă
BIO
BIO:
Da

Compoziție

Robusta 100%

Gustul și spuma cafelei

Cafeaua boabe Robusta Mexico Chapas BIO se caracterizează prin aciditate medie, arome bogate și note de ciocolată, caramel și citrice. În ceașcă oferă o spumă densă, mai înaltă și mai compactă.

Originea cafelei

Chiapas este unul dintre statele Mexicului, care se caracterizează printr-un climat tropical umed. În vremurile anterioare, câmpiile sale erau acoperite de pădure tropicală, dar trebuia să cedeze terenurile în scop agricol. Arborii de cafea au fost aduși în țară în 1954, în zona Veracruz. Zeci de ani mai târziu, primele plantații au fost înființate și în regiunea Chiapas. Curând a devenit cel mai mare producător de cafea din Mexic. Deși despre cafeaua mexicană se vorbește destul de puțin, este una dintre sortimentele de calitate superioară, cu un profil fructat puternic. Fermierii locali gestionează de obicei plantații mici, montane. Se menționează că în Mexic se dedică cultivării cafelei și industriei asociate aproximativ jumătate de milion de oameni. Mexicul este, de asemenea, unul dintre cei mai mari producători de cafea de calitate BIO din lume.

Fructele arborilor de cafea se prelucrează de obicei prin spălare. Aceasta înseamnă că, după recoltare, muncitorii le transportă la așa-numitele fabrici de prelucrare, unde le toarnă în apă, al cărei flux le împinge prin plăcile de zdrobire. Acest lucru îndepărtează coaja tare a boabelor și parțial și pulpa dulce care înconjoară boabele verzi. Următorul pas este fermentarea - cafeaua curățată se deplasează în butoaie de apă, unde rămâne până la 36 de ore, timp în care resturile de pulpă vâscoasă și fibre se dizolvă printr-un proces natural. După clătire, fermierii întind cafeaua pe plăci de beton, unde o lasă să se usuce bine. Procesul de uscare trebuie să includă amestecarea frecventă pentru a împiedica mucegăirea cafelei. Când această fază se încheie, cuvântul sortare și ambalare intră în joc.

Să menționăm pe scurt despre cafeaua Robusta, care în unele privințe este semnificativ diferită de cafeaua Arabica. Planta Coffea robusta (temen de specialitate Coffea canephora) își are originea în Africa subsahariană. Atinge o înălțime de până la 10 metri, are un randament mai mare decât Arabica, boabele sale conțin mai multă cofeină (2,7%; Arabica 1,5%) și mai puțin zahăr. În același timp, Robusta este mai puțin susceptibilă la infestarea dăunătorilor și, prin urmare, necesită mai puține stropiri și tratamente produse în mod industrial în timpul cultivării.

Mostre de pachete de cafea

Cafeaua noastră este ambalată într-un ambalaj de aluminiu de înaltă calitate, care în același timp îi lipsesc elemente grafice semnificative, deoarece compania noastră în principal prefera gustul și calitate de cafea decat ambalajul ei. Puteți verifica, de asemenea, prospețime autentică a cafelei noastre, printr-o supapă care eliberează gaze care apar la scurt timp după prăjire. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de cafea. Cafeaua este întotdeauna închisa ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine.

Instrucțiuni de preparare

  1. Măcinați cafeaua la o granulație potrivită pentru modalitatea aleasă de preparare a cafelei.
  2. Pentru 1 cafea folosiți cel puțin 1,5 - 2 lingurițe (aprox. 7 g) de cafea măcinată.
  3. Preparați cafeaua cu apă la temperatură de aproximativ 95°C.
Gust și tonuri:
Intensitatea
Aciditate
Prăjire
Boabe
Prelucrare

Aveți nevoie de ajutor?

Contactați pe Petra!
075 68 04 606
petruta@manucafe.ro
Ajutați pe alții să aleagă:

Căutați inspirație? Alții au cumpărat de exemplu asta:


15% JOS
CUBA SERRANO SUPERIOR - cafea boabe
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

CUBA SERRANO SUPERIOR - cafea boabe

O poveste pentru gurmanzi! Această cafea de plantație de pe coasta de sud a Cubei se poate lăuda cu o aciditate aproape nulă, dar cu o aromă plină și cu o colorare puternică de ciocolată și caramel. Munții Sierra Maestra, în care s-a născut, i-au dat o aromă dulce, care evocă mierea și zahărul brun. Dacă vă veți bucura cu adevărat de ea, veți descoperi tonuri de fum și rom cubanez. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
Măcinare:
172,3 Lei /1000 g 146,5 Lei /1000 g 14,6 Lei /100 g
Proaspăt prăjit și vom livra până luni, 30. 5. 2022

INDIA ROBUSTA PARCHMENT PB (peaberry) -  cafea boabe
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

INDIA ROBUSTA PARCHMENT PB (peaberry) - cafea boabe

Este diferită. Rotundă, dură, pronunțată, mică. Mai mult, cafeaua etichetată cu PB este rară și extrem de atractivă. Bobul așa-numitei cafele perlă crește singur în fructul de cafea. Și astfel este mai rotund, cu un gust mai concentrat, mai bine echilibrat. Robusta Peaberry din India este printre cele mai bune. Savurați-o separat sau încercați să preparați propriul amestec de espresso cu Arabica preferată. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
Măcinare:
135,7 Lei /1000 g 13,6 Lei /100 g
Proaspăt prăjit și vom livra până luni, 30. 5. 2022

15% JOS
INDIA ARABICA PLANTATION AA LITTLE FLOWER - Micro Lot
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

INDIA ARABICA PLANTATION AA LITTLE FLOWER - Micro Lot

O cafea Arabica netradițională dintr-o regiune tradițională. Este un microtot unic al societății Sangameshwar, care își desfășoară activitatea în Karnataka cu trei obiective: să producă cafea de calitate superioară, să nu dăuneze naturii și să îi ajute pe oameni. Rezultatul este, de exemplu, această delicatesă. Delicată, cu o ușoară aciditate, dulceață de fructe și mângâiere de ciocolată. Numai bună de savurat. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
Măcinare:
166,6 Lei /1000 g 141,6 Lei /1000 g 14,2 Lei /100 g
Proaspăt prăjit și vom livra până luni, 30. 5. 2022
Vă puteți dezabona în orice moment. Vă vom trimite o dată la 14 zile un buletin informativ.
Înscrierea la evenimente, noutați și atracții sunteți de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Cadou la comandă |   Transport gratuit de la 189 Lei | Reducere la prima achiziție »