ROBUSTA TANZANIA BUKOBA BIO - cafea boabe
Se spune că Robusta este mai aspră și mai puțin stratificată. Dar când veți gusta cafeaua din regiunea Kagera din Tanzania, o să vă schimbați părerea. Este adevărat că conține mai multă cofeină decât Arabica, însă aceasta nu afectează gustul fin și delicat. Cafeaua Robusta Tanzania Bukoba BIO certificată ecologic excelează prin gustul de nuci și ciocolată, este plăcut cremoasă și moderat dulce. Recomandăm cu căldură să o încercați.
Compoziție
Robusta BIO 100%Spuma și gustul cafelei
Cafeaua boabe Robusta Tanzania Bukoba BIO este neașteptat de delicată și atractivă. Puteți găsi cu ușurință ciocolată, alune și miere în gustul său, iar la final vă va surprinde cu un gust cremos, de lungă durată. Aproape că îi lipsește aciditatea. În ceea ce privește spuma, în cazul cafelei Robusta este mai înaltă, mai frumoasă și mai fermă. Această cafea este excelentă pentru prepararea espresso-ului, dar se pretează și pentru preparare la filtru sau aeropress.
Originea cafelei
Cafeaua reprezintă o pondere semnificativă din economia Tanzaniei, deoarece este cea mai importantă cultură de export. Țara exportă anual aproximativ 40 000 de tone de cafea, dintre care aproximativ 70 procente este Arabica și 30 Robusta. Marea majoritate a cafelei Robusta din Tanzania provine din zona Bukoba, situată în regiunea Kagera. Exact de aici am adus cafeaua Robusta Tanzania Bukob BIO.
Arborii de cafea au ajuns în Tanzania în secolul al XVI-lea, direct din Etiopia. Regiunea Kagera a fost singura în care se consumau boabele de cafea. Tribul local Haya le-a fiert, aburit cu diverse plante și le-a mestecat. A fost un stimulent extrem de apreciat, dovadă fiind faptul că cafeaua a devenit o monedă de plată și cultivarea ei a fost posibilă numai sub ochiul atent al șefilor tribulului.
Regiunea Kagera este situată lângă ecuator, în colțul de nord-vest al Tanzaniei, pe malul vestic al lacului Victoria. Capitala regională este Bukoba. În ceea ce privește natura, regiunea abundă în colțuri cu adevărat sălbatice, cu o faună și floră bogată. Munții Bukoba oferă condiții excelente de climă și sol pentru cultivarea bananelor, a porumbului, a pomilor fructiferi și, bineînțeles, a arborilor de cafea. Majoritatea fermierilor au grijă de mai multe culturi în același timp, plantând arbori de cafea la umbra altor plante, oferindu-le atât umiditate, cât și substanțe nutritive din materialul organic căzut.
Cafeaua Robusta Tanzania Bukoba BIO a fost cultivată de fermieri asociați în organizația Kaderes Peasants, înființată în 2008. Această organizație le oferă condiții echitabile de vânzare și se ocupă, de exemplu, de educație sau de ocrotirea sănătății din localitatea respectivă. Datorită cooperativei, fermierii locali se pot dedica unui mod de cultivare a arborilor de cafea mai exigent, dar mai prietenos cu natura, în cadrul agriculturii organice. Recolta lor a primit certificatul Fair Trade și, de asemenea, marca BIO.
Fructele arborilor de cafea sunt procesate prin spălare și uscate la lumina directă a soarelui. Pentru a preveni contaminarea boabelor, muncitorii întind boabele verzi de cafea pe prelate curate întinse pe pământ. Prin amestecarea frecventă a cafelei, împiedică mucegăirea și boabele ating un grad excelent de umiditate. Înainte de ambalare în saci de 60 kg, cafeaua este sortată cu atenție.
Mostre de pachete de cafea
Cafeaua noastră este ambalată într-un ambalaj de aluminiu de înaltă calitate, care în același timp îi lipsesc elemente grafice semnificative, deoarece compania noastră în principal prefera gustul și calitate de cafea decat ambalajul ei. Puteți verifica, de asemenea, prospețime autentică a cafelei noastre, printr-o supapă care eliberează gaze care apar la scurt timp după prăjire. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de cafea. Cafeaua este întotdeauna închisa ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine.
Instrucțiuni de preparare
- Măcinați cafeaua la o granulație potrivită pentru prepararea cafelei dorite.
- Pentru 1 cafea folosiți cel puțin 1,5 - 2 lingurițe (aprox. 7 g) de cafea măcinată.
- Preparați cafeaua cu apă la temperatură de aproximativ 95°C.