RWANDA GISENYI FW A SCR. 15+ MUTETELI RUGAMBA - Micro Lot
Majoritatea plantațiilor din Rwanda sunt situate sus în munți, iar cea de la care am adus microlotul Rwanda Gisenyi FW A SCR 15+ Muteteli Rugamba, nu face excepție. Dealurile, clima și solul oferă boabelor de cafea un gust și o aromă unică. În acest caz, veți găsi flori sălbatice, mere verzi, citrice și fructe de pădure. Ferma din regiunea Gisenyi are grijă de cafeaua unică cu o atenție deosebită.
Compoziție
Arabica 100%Spuma și gustul cafelei
Cafeaua boabe Rwanda Gisenyi FW A SCR 15+ Muteteli Rugamba are un gust cu mai multe straturi, dar foarte echilibrat și armonios. Corpul moale și cremos este înnobilat de note florale, mere verzi suculente, lămâi proaspete, portocale și fructe de pădure închise la culoare. Toate acestea sunt încoronate cu un final de caramel.
Compoziția acestui microlot se reflectă frumos atunci când băutura se prepară la filtru. Vă veți bucura de varietatea de arome și din cafetiera moca sau aeropress, dar cu siguranță nu veți face o greșeală nici dacă o veți pregăti la espressor manual.
Originea cafelei
Istoria industriei cafelei din Rwanda este foarte turbulentă pe de o parte și monumentală pe de altă parte. Cafeaua a ajuns în Rwanda în 1904, când a fost adusă de misionari și a devenit foarte repede una dintre cele mai importante culturi de piață ale țării. Inițial, a fost o producție de calitate inferioară, dar totuși și-a găsit doritori. Când țara și-a câștigat independența în 1962, industria cafelei a intrat într-o criză profundă. Cu toate acestea, fermierii nu au renunțat și au început să își îndrepte atenția asupra cafelei de calitate spre cele de top. Mizează pe condiții naturale unice, experiență îndelungată și arbuști de înaltă calitate. Renașterea industriei cafelei a fost, de asemenea, susținută de o strategie națională unificată.
În prezent, există peste 450.000 de mici cultivatori de cafea în Rwanda, dintre care marea majoritate se dedică soiului Arabica Bourbon, care are un corp excelent, neted, cremos până la catifelat, cu un indiciu de citrice și un gust de caramel. Datorită ei, Rwanda a ajuns în primii treizeci de producători de cafea din lume și trebuie adăugat că producția sa este de foarte bună calitate.
Sezonul de creștere începe în septembrie sau octombrie și continuă până la recoltare, care se desfășoară din martie până în iunie (de obicei, culminează în luna mai). Aproape peste tot în Rwanda, cafeaua se procesează prin spălare. Acest lucru se datorează investițiilor semnificative în stațiile de spălare comunitare, care sunt capabile să proceseze nenumărate micrototuri unice.
Una dintre aceste stații este Rwanda Gisenyi FW A SCR 15+ Muteteli Rugamba din regiunea Gisenyi, care este renumită pentru cafea în toate aspectele. Aici se cultivă cafea de o calitate excelentă, se prelucrează perfect și oferă, de asemenea, turiștilor și pasionaților de cafea posibilitatea de a vizita plantațiile și de a face parte din povestea parfumată a cafelei rwandeze, cel puțin pentru un moment. Chiar acolo, în Valea Riftului Albertin (unde se situează lacul Kivu, unul dintre cele mai adânci și mai mari din lume, merită vizitat), este o plantație a cărei recoltă o puteți gusta.
Peisajul sălbatic al microregiunii Albertine Rift oferă condiții excelente pentru arborii de cafea. Fructele sunt procesate la stația Cañege, care procesează recoltele de la aproximativ 1.200 de mici fermieri din zonă. Boabele recoltate cu atenție sunt mai întâi scufundate într-o baie de apă, unde rămân timp de 16-36 de ore. Datorită apei, acestea se înmoaie și se umflă. Acestea sunt apoi turnate în echipamente de spălare, care îndepărtează cu ușurință coaja și pulpa. Muncitorii transferă boabele de cafea curățate în rezervoare cu apă curată și le lasă să fermenteze 36 de ore. Boabele scapă astfel de ultimele rămășițe de fibre, ajutate de „stropirea” finală cu apă. În cele din urmă, cafeaua este întinsă pe plăci de beton și uscată în lumina directă a soarelui.
Mostre de pachete de cafea
Cafeaua noastră este ambalată într-un ambalaj de aluminiu de înaltă calitate, care în același timp îi lipsesc elemente grafice semnificative, deoarece compania noastră în principal prefera gustul și calitate de cafea decat ambalajul ei. Puteți verifica, de asemenea, prospețime autentică a cafelei noastre, printr-o supapă care eliberează gaze care apar la scurt timp după prăjire. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de cafea. Cafeaua este întotdeauna închisa ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine.
Instrucțiuni de preparare
- Măcinați cafeaua la granulație potrivită pentru metoda aleasă de preparare a cafelei.
- Utilizați cel puțin 1,5 - 2 lingurițe (aproximativ 7g) de cafea măcinată pentru 1 cafea.
- Cafeaua se prepară cu apă de aproximativ 95°C.