075 68 04 606 (Lu-Vi 7-16 ora)
0 Buc.
0,0 Lei
Coșul de cumpărături este gol. Să o rezolvăm!
Nu plătiți pentru transport! Mai adăugați 189,0 Lei și le aveți gratuit.
 
189,0 Lei

RWANDA GISENYI FW A SCR. 15+ MUTETELI RUGAMBA - Micro Lot

Cod: 1633

Majoritatea plantațiilor din Rwanda sunt situate sus în munți, iar cea de la care am adus microlotul Rwanda Gisenyi FW A SCR 15+ Muteteli Rugamba, nu face excepție. Dealurile, clima și solul oferă boabelor de cafea un gust și o aromă unică. În acest caz, veți găsi flori sălbatice, mere verzi, citrice și fructe de pădure. Ferma din regiunea Gisenyi are grijă de cafeaua unică cu o atenție deosebită.

Pachete mari:
Pachete mici:
Măcinare:
289,1 Lei /1000 g 245,7 Lei /1000 g 24,6 Lei /100 g
Proaspăt prăjit și vom livra până miercuri, 19. 6. 2024
Nu plătiți pentru transport! Mai adăugați 189,0 Lei și le aveți gratuit.
 
189,0 Lei
Țara de origine
Țara de origine:
Rwanda
Soi
Soi:
Red Bourbon
Regiune
Regiune:
Gisenyi, Muteteli
Alt. înălțime
Alt. înălțime:
1700 - 2200m
Gust
Gust:
Fructe, Flori
Prelucrarea
Prelucrarea:
Umedă

Compoziție

Arabica 100%

Spuma și gustul cafelei

Cafeaua boabe Rwanda Gisenyi FW A SCR 15+ Muteteli Rugamba are un gust cu mai multe straturi, dar foarte echilibrat și armonios. Corpul moale și cremos este înnobilat de note florale, mere verzi suculente, lămâi proaspete, portocale și fructe de pădure închise la culoare. Toate acestea sunt încoronate cu un final de caramel.

Compoziția acestui microlot se reflectă frumos atunci când băutura se prepară la filtru. Vă veți bucura de varietatea de arome și din cafetiera moca sau aeropress, dar cu siguranță nu veți face o greșeală nici dacă o veți pregăti la espressor manual.

Originea cafelei

Istoria industriei cafelei din Rwanda este foarte turbulentă pe de o parte și monumentală pe de altă parte. Cafeaua a ajuns în Rwanda în 1904, când a fost adusă de misionari și a devenit foarte repede una dintre cele mai importante culturi de piață ale țării. Inițial, a fost o producție de calitate inferioară, dar totuși și-a găsit doritori. Când țara și-a câștigat independența în 1962, industria cafelei a intrat într-o criză profundă. Cu toate acestea, fermierii nu au renunțat și au început să își îndrepte atenția asupra cafelei de calitate spre cele de top. Mizează pe condiții naturale unice, experiență îndelungată și arbuști de înaltă calitate. Renașterea industriei cafelei a fost, de asemenea, susținută de o strategie națională unificată.

În prezent, există peste 450.000 de mici cultivatori de cafea în Rwanda, dintre care marea majoritate se dedică soiului Arabica Bourbon, care are un corp excelent, neted, cremos până la catifelat, cu un indiciu de citrice și un gust de caramel. Datorită ei, Rwanda a ajuns în primii treizeci de producători de cafea din lume și trebuie adăugat că producția sa este de foarte bună calitate.

Sezonul de creștere începe în septembrie sau octombrie și continuă până la recoltare, care se desfășoară din martie până în iunie (de obicei, culminează în luna mai). Aproape peste tot în Rwanda, cafeaua se procesează prin spălare. Acest lucru se datorează investițiilor semnificative în stațiile de spălare comunitare, care sunt capabile să proceseze nenumărate micrototuri unice.

Una dintre aceste stații este Rwanda Gisenyi FW A SCR 15+ Muteteli Rugamba din regiunea Gisenyi, care este renumită pentru cafea în toate aspectele. Aici se cultivă cafea de o calitate excelentă, se prelucrează perfect și oferă, de asemenea, turiștilor și pasionaților de cafea posibilitatea de a vizita plantațiile și de a face parte din povestea parfumată a cafelei rwandeze, cel puțin pentru un moment. Chiar acolo, în Valea Riftului Albertin (unde se situează lacul Kivu, unul dintre cele mai adânci și mai mari din lume, merită vizitat), este o plantație a cărei recoltă o puteți gusta.

Peisajul sălbatic al microregiunii Albertine Rift oferă condiții excelente pentru arborii de cafea. Fructele sunt procesate la stația Cañege, care procesează recoltele de la aproximativ 1.200 de mici fermieri din zonă. Boabele recoltate cu atenție sunt mai întâi scufundate într-o baie de apă, unde rămân timp de 16-36 de ore. Datorită apei, acestea se înmoaie și se umflă. Acestea sunt apoi turnate în echipamente de spălare, care îndepărtează cu ușurință coaja și pulpa. Muncitorii transferă boabele de cafea curățate în rezervoare cu apă curată și le lasă să fermenteze 36 de ore. Boabele scapă astfel de ultimele rămășițe de fibre, ajutate de „stropirea” finală cu apă. În cele din urmă, cafeaua este întinsă pe plăci de beton și uscată în lumina directă a soarelui.

Mostre de pachete de cafea

Cafeaua noastră este ambalată într-un ambalaj de aluminiu de înaltă calitate, care în același timp îi lipsesc elemente grafice semnificative, deoarece compania noastră în principal prefera gustul și calitate de cafea decat ambalajul ei. Puteți verifica, de asemenea, prospețime autentică a cafelei noastre, printr-o supapă care eliberează gaze care apar la scurt timp după prăjire. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de cafea. Cafeaua este întotdeauna închisa ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine.

Instrucțiuni de preparare

  1. Măcinați cafeaua la granulație potrivită pentru metoda aleasă de preparare a cafelei.
  2. Utilizați cel puțin 1,5 - 2 lingurițe (aproximativ 7g) de cafea măcinată pentru 1 cafea.
  3. Cafeaua se prepară cu apă de aproximativ 95°C.
Gust și tonuri:
Intensitatea
Aciditate
Prăjire
Boabe
Prelucrare

Aveți nevoie de ajutor?

Contactați pe Petra!
075 68 04 606
petruta@manucafe.ro
Ajutați pe alții să aleagă:

Cele mai vândute accesorii pentru acest produs

Căutați inspirație? Alții au cumpărat de exemplu asta:


BRAZILIA YELLOW B. FAZENDA DA LAGOA
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

BRAZILIA YELLOW B. FAZENDA DA LAGOA

Super delicată, extrem de parfumată și dulce ciocolatie. Cafeaua din populara plantație braziliană Fazenda da Lagoa (Ferma de lângă lac) este una dintre cele mai căutate din lume. Crește în îmbrățișarea pădurii tropicale, înconjurată de munți și lacuri cristaline. O prăjim la intensitate medie, pentru a-i menține corpul perfect neted și aroma fructată. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
Măcinare:
202,4 Lei /1000 g 20,2 Lei /100 g
Proaspăt prăjit și vom livra până miercuri, 19. 6. 2024

15% JOS
CĂPȘUNI ÎN FRIȘCĂ - cafea boabe
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

CĂPȘUNI ÎN FRIȘCĂ - cafea boabe

Bucurați-vă de gustul căpșunilor senzuale! Oare există o combinație mai atractivă decât fructe proaspete aromate și frișcă? Da, am descoperit-o noi: fructe proaspete aromate, frișcă și arabica 100% din Peru. Una dintre cele mai calitative cafele din America de Sud este unică în sine. Acum imaginațiv-o cu căpșuni ... La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
Măcinare:
164,5 Lei /1000 g 139,8 Lei /1000 g 14,0 Lei /100 g
Proaspăt prăjit și vom livra până miercuri, 19. 6. 2024

CUBA SERRANO SUPERIOR - cafea boabe
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

CUBA SERRANO SUPERIOR - cafea boabe

O poveste pentru gurmanzi! Această cafea de plantație de pe coasta de sud a Cubei se poate lăuda cu o aciditate aproape nulă, dar cu o aromă plină și cu o colorare puternică de ciocolată și caramel. Munții Sierra Maestra, în care s-a născut, i-au dat o aromă dulce, care evocă mierea și zahărul brun. Dacă vă veți bucura cu adevărat de ea, veți descoperi tonuri de fum și rom cubanez. La detalii despre produs gasiti mai multe informatii
Pachete mari:
Pachete mici:
Măcinare:
185,5 Lei /1000 g 18,6 Lei /100 g
Proaspăt prăjit și vom livra până miercuri, 19. 6. 2024

Ați vizualizat


FLOARE DE HIBISSCUS - karkade
Sunteți o companie? Sa nu ratați condițiile de afaceri.

FLOARE DE HIBISSCUS - karkade

Pachete mari:
Pachete mici:
130,4 Lei /1000 g 13,0 Lei /100 g
Vom livra miercuri, 19. 6. 2024
Vă puteți dezabona în orice moment. Vă vom trimite o dată la 14 zile un buletin informativ.
Înscrierea la evenimente, noutați și atracții sunteți de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal.

Cadou la comandă |   Transport gratuit de la 189 Lei | Reducere la prima achiziție »