Sirop Espresso Ciocolată - 500 ml
Îmbogățiți-vă ritualul zilnic al cafelei cu un sirop irezistibil cu aromă de ciocolată. Siropul Espresso Ciocolată se dizolvă ușor, este plăcut dulce și catifelat. Adăugați-l la cafeaua espresso, cappuccino sau latte, decorați cu el clătite, vafe, înghețată, prăjituri. Gustul autentic de ciocolată va înobila orice desert.
Compoziție
Zahăr, Apă, Extract natural de cacao 3%, Melasă, Vitamina CGust
Siropul Espresso Ciocolată are o culoare de miere închisă, iar gustul său este plin de note profunde de ciocolată, cu o ușoară notă de cacao. Dulceața siropului este echilibrată, conferind un gust fin și armonios cafelei dumneavoastră.
Puteți adăuga siropul la cafeaua espresso, cappuccino, latte sau cafea preparată la rece.
Origine
Ce știm despre ciocolată? Este unul dintre cele mai populare și căutate dulciuri din lume. Cu toate acestea, producția sa este un proces complex care începe cu recoltarea fructelor arborelui de cacao (Theobroma cacao), care crește în regiunile tropicale.
După recoltare, fructele mari, de obicei galbene, se desfac, se scot boabele din interior și se pun la fermentat. Această etapă este esențială pentru crearea aromei caracteristice a ciocolatei, deoarece fermentarea transformă compușii amari din boabele de cacao în substanțe aromatice și plăcute. După fermentare urmează uscarea și apoi prăjirea. Această etapă scoate în evidență aroma bogată și profundă, în timp ce durata de prăjire influențează intensitatea acesteia. În cele din urmă, boabele prăjite trebuie măcinate. Astfel se obține o pulbere fină cunoscută sub numele de cacao și untul de cacao.
Prin combinarea pudrei de cacao cu untul de cacao și alte ingrediente (cum ar fi zahărul și laptele), se obține masa de ciocolată. Aceasta trebuie apoi prelucrată pentru a produce diferite tipuri de ciocolată, cum ar fi ciocolata neagră, ciocolata cu lapte sau ciocolata albă. Adăugarea de fructe, nuci sau mirodenii completează sortimentul de ciocolată.
Datorită varietății și versatilității sale, ciocolata apare în multe rețete și mâncăruri dulci. De la deserturi și prăjituri cu ciocolată la ciocolată caldă și băuturi cu ciocolată, posibilitățile sunt aproape infinite.
Ciocolata se potrivește perfect cu cafeaua. Constatați singuri dacă vă încântă mai mult într-un latte, cappuccino sau espresso. Dar noi o recomandăm cu siguranță pentru cafeaua rece.
Instrucțiuni de preparare
Pregătirea cafelei: Adăugați o linguriță de sirop de ciocolată în ceașca de cafea.
Puteți folosi siropul cu aromă de ciocolată ca și topping pentru înghețată, clătite, prăjituri și salate de fructe.
Siropul este potrivit și pentru prepararea băuturilor alcoolice și nealcoolice.
Valoarea energetică: | 1448 kJ / 341 kcal |
Grăsimi: | 0,10 g |
din care saturați: | 0,10 g |
Carbohidrați: | 85,19 g |
din care zaharuri: | 85,1 g |
Proteină: | 0,20 g |
Sare: | 0,01 g |