UGANDA AA MOUNT RWENZORI - cafea boabe
Sus de tot este împărăția zăpezii și a gheții. Dar sub Rwenzori Mountains în Africa est-ecuatorială,se află păduri verzi tropicale și râuri și pârâiașe albastre. Cea mai mare parte a fascinantului lanț muntos al zonei este declarată parc național. Acolo undeva, la o altitudine de peste 1.000 de metri, fermierii cultivă arbori de cafea care rodesc cafea cu un gust bogat și armonios. Proaspăt prăjita Arabica AA vă va transporta de la prima înghițitură sub ghețarii africani.
Compoziție
Arabica 100%Crema și gustul cafelei
Cafeaua de plantație Uganda AA Ruwenzori va bucura fanii băuturilor cu aciditate ușoară și gust bogat și fructat. Gustul se amestecă cu nuanțe de nuci prăjite și nuga. Se spune că exact acesta este gustul și mirosul Africii Centrale - colorat, dar delicat și armonios în același timp. Vă puteți aștepta de asemenea la o spumă compactă, de înălțime medie.
Originea cafelei
Experții susțin că, cafeaua din Uganda are un viitor strălucit. Dacă nu ați auzit de ea până acum, originea ei v-ar putea interesa. Astfel deci: Uganda se învecinează cu Kenya, Sudanul de Sud, Republica Democrată Congo, Rwanda și Tanzania. Denumirea sa provine de la indigenul Buganda și este adesea desemnată „perla Africii". Se află în bazinul Nilului, care este alimentat de unul dintre râurile curgând din ghețarii în Rwenzori Mountains. Altitudinea medie din această țară este de aproximativ 1100 de metri. Cea mai mare parte a suprafeței Ugandei este influențată de suprafețe uriașe de apă (lacurile Kyoga, Albert, Edward, George, Victoria).
În ceea ce privește diversitatea naturală, este suficient să menționăm că pe teritoriul Ugandei există 60 de arii protejate, inclusiv 10 parcuri naționale. Chiar și așa, stabilitatea ecologică este, conform oamenilor de știință, tulburată pe termen lung de încălzirea globală a planetei. Clima este, desigur, tropicală. În zonele acoperite de păduri virgine apar precipitații pe tot parcursul anului, în nord pe de altă parte, nu sunt neobișnuite perioadele lungi de secetă. Mount Ruwenzori (Rwenzori Mountains), după care a primit această cafea denumirea, se află la granița despărțind Uganda de Republica Democratică Congo.
Cele mai înalte vârfuri ale sale (peste 5.000 de metri altitudine) sunt acoperite permanent de zăpadă și gheață. Oricine ar urca de la poalele muntelui ar trece prin pădurea tropicală, pajiști alpine, pădurea montană, zona cu bambus și stepă. În cele din urmă, ar ateriza pe unul dintre cei 43 de ghețari, care acoperă 7,5 km2. Arborii de cafea sunt cultivați în Uganda pe sol vulcanic, la umbra copacilor, prosperă foarte bine. Se recoltează de obicei din martie până în aprilie și din august până în noiembrie.
Fructele lor sunt prelucrate de fermieri prin metoda umedă, și uscate la soare. De calitatea cafelei are grijă asociația de cafea din Uganda, care asigură, de asemenea, procesarea sa și vânzarea pe piață. Cafeaua este pentru Uganda cea mai importantă plantă de export. Marca AA din denumirea cafelei se referă la boabele extraordinar de mari.
Mostre de pachete de cafea
Cafeaua noastră este ambalată într-un ambalaj de aluminiu de înaltă calitate, care în același timp îi lipsesc elemente grafice semnificative, deoarece compania noastră în principal prefera gustul și calitate de cafea decat ambalajul ei. Puteți verifica, de asemenea, prospețime autentică a cafelei noastre, printr-o supapă care eliberează gaze care apar la scurt timp după prăjire. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de cafea. Cafeaua este întotdeauna închisa ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine.
Instrucțiuni de preparare
- Cafeaua este măcinată asa de fin ca sa fie potrivita pentru prepararea a cafelei selectate.
- Folosiți cel puțin 1,5 - 2 lingurițe (aproximativ 7g) de cafea măcinată pentru 1 cafea.
- Peste cafeaua toarnăți apă fiarta la aproximativ 95 ° C.