Yemen Mocha Grade A GrainPro Microlot - cafea boabe
Niciun fan al cafelei nu poate să nu guste din cafeaua de pe dealurile Yemenului. Cafeaua Arabica prețioasă din sudul Peninsulei Arabice este printre cele mai bune din lume. Nu numai că are un bob rotund și un gust cu adevărat deosebit, dar va încânta și cu notele de ciocolată, aciditate medie și o strălucire care poate fi descrisă ca fiind învăluită în plante de munte. Nu e de mirare, a crescut în regiunea Bani Mattar.
Compoziție
Arabica 100%Spuma și gustul cafelei
Cafeaua Yemen Mocha GrainPro Microlot face parte dintre cafelele cu aciditate medie, cu un gust distinct, cu mai multe straturi. Cu siguranță veți observa în gust ciocolata, dar și o mângâiere specială, scânteietoare. La o degustare atentă, probabil că îi veți descrie gustul ca fiind de plante, proaspăt, poate ușor aerat. Însă degustătorii profesioniști pot avea o percepție puțin diferită. În orice caz, această cafea vă va captiva de la prima înghițitură.
Originea cafelei
În munții din Yemen vârfurile se ridică până la o altitudine de 3.666 de metri. Lanțul muntos se întinde spre vest și sud-vestul țării, care este înconjurat de Marea Roșie, Oceanul Indian și Marea Arabiei. Cel mai sudic vârf al Peninsulei Arabice se caracterizează și prin temperaturi foarte ridicate – în unele zone ajung la peste 50⁰C la umbră. În ceea ce privește precipitațiile, în nord, în deșert, este posibil să nu apară câțiva ani la rând. Pe de altă parte, zonele muntoase sudice, se pot „mândri” cu cele mai mari cantități de precipitații din întreaga Peninsula Arabică.
Dacă adăugăm la aceste informații că regiunea Bani Mattar, din care provine microlotul Yemen Mocha GrainPro GrainPro, se află chiar la poalele Munților Yemen, este clar. Plantațiile de cafea sunt înființate într-un peisaj foarte deluros, la o altitudine de 1.000-2.000 de metri. Deci nu suferă de căldură și nici de lipsă de umiditate. Fructele se coc încet și uniform. Vizitatorul va fi surprins că fermele sunt întinse pe terase asemănătoare câmpurilor de orez. Pentru fermieri, o astfel de metodă le permite o deplasare ușoară în jurul plantației și o îngrijire mai convenabilă a arborilor.
Să nu uităm să menționăm că această cafea este din soiul Bourbon, și se dezvoltă bine la altitudini mari. Vine din Yemen, de unde misionarii francezi l-au răspândit pe insula La Rèunion (fostă Bourbon), în Kenya și în alte locații. Modul în care procesează cafeaua în Yemen este interesant. În timpul recoltării, muncitorii selectează cu atenție doar fructele cele mai coapte. Imediat după culegere, le așează pe mese mari destinate uscării cafelei, unde le lasă 10-14 zile. Apoi transportă recolta la o fabrică de procesare pentru a decoji mecanic boabele de cafea.
Yemenul este strâns legat de cafea de peste 2.000 de ani. Odinioară contribuia semnificativ la producția mondială de cafea, dar în prezent se confruntă cu o criză umanitară și este foarte complicat pentru fermieri să trimită recolta din țară. Acest lucru se întâmplă prin portul Mocha înconjurat de Marea Roșie. Centrul comercial inițial legendar suferă, din păcate, de infrastructura insuficientă și condițiile de viață precare. Cafeaua care ne vine din Yemen este așadar foarte specială din toate punctele de vedere.
Mostre de pachete de cafea
Cafeaua noastră este ambalată într-un ambalaj de aluminiu de înaltă calitate, care în același timp îi lipsesc elemente grafice semnificative, deoarece compania noastră în principal prefera gustul și calitate de cafea decat ambalajul ei. Puteți verifica, de asemenea, prospețime autentică a cafelei noastre, printr-o supapă care eliberează gaze care apar la scurt timp după prăjire. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de cafea. Cafeaua este întotdeauna închisa ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine.
Instrucțiuni de preparare
- Cafeaua sa măcinați asa de fin ca sa fie potrivita pentru prepararea a cafelei selectate.
- Folosiți cel puțin 1,5 - 2 lingurițe (aproximativ 7g) de cafea măcinată pentru 1 cafea.
- Peste cafeaua toarnăți apă fiarta la aproximativ 95 ° C.