Zambia Washed Arabica Plus Catimor - cafea boabe
Cafeaua zambiană crește în popularitate. Această cafea Arabica se remarcă nu numai pentru boabele mari, dar și pentru conținutul scăzut de cofeină și gustul excepțional. Soiul Catimor se caracterizează printr-o amăreală delicioasă combinată cu prospețime fructată și o aromă cu adevărat delicată. Dacă sunteți un adevărat iubitor al unei băuturi elegante, de calitate, atunci sunteți la locul potrivit!
Compoziție
Arabica 100%Spuma și gustul cafelei
Cafeaua Zambia Washed Arabica Plus Catimor are un gust pronunțat, cu un corp plin și o aciditate plăcută. Datorită modului în care sunt prelucrate boabele de cafea, se pot detecta note de fructe zemoase, în special citrice. Efectul general este elegant și echilibrat.
Originea cafelei
Cafeaua este o marfă de export importantă pentru Republica Zambia. Cafeaua este cultivată de fermierii locali încă din anii 1950, când au plantat primele semințe importate din Tanzania și Kenya. Dar abia 30 de ani mai târziu, țara africană a devenit exportator oficial de cafea. Atunci, Organizația Internațională a Cafelei i-a acordat cota de export necesară.
De atunci, numărul plantațiilor de cafea din Zambia a crescut, iar în prezent se estimează că există aproximativ 20 de plantații mari în funcțiune. Însă, câmpurile mai mici cultivate în regim privat dispar încet-încet - nu pot concura cu marii producători. Marea majoritate a arborilor de cafea cultivați în Zambia sunt din soiul Arabica. În cazul acestei cafele, este vorba de varietatea Catimor. Se caracterizează prin statura sa pitică, boabele mari și gustul excelent al băuturii rezultate. Catimor se dezvoltă la altitudini cuprinse între 1 000 și 1 600 de metri și este cel mai răspândit în Indonezia și Vietnam. În Brazilia a fost introdus pentru prima dată în 1970.
Provincia de Nord, de unde provine cafeaua Zambia Washed Arabica Plus Catimor, este situată pe un platou mare, oferind un microclimat excelent pentru arborii de cafea. Zilele lungi și însorite, combinate cu temperaturi mai scăzute și precipitații abundente, permit cireșelor de cafea să se coacă lent. În acest timp, aroma unică și gustul distinctiv se înmagazinează în boabe.
În Zambia, metoda tipică de prelucrare a cireșelor de cafea este prin spălare, cunoscută sub numele de metoda umedă. Aceasta implică o recoltare atentă (adesea manuală), urmată de sortarea și curățarea boabelor, de exemplu, de pietre, frunze sau pamânt. Cafeaua trebuie apoi clătită cu apă curată, iar boabele necoapte trebuie îndepărtate. Cojile se îndepărtează în "zdrobitor", care este un tambur în care se rotește cafeaua. Lucrătorii transferă apoi cafeaua în rezervoare de fermentare cu apă și o lasă acolo timp de câteva ore sau zile. Procesele naturale asigură dizolvarea pulpei dulci care învelește boabele de cafea. Acestea trebuie să fie spălate bine și apoi uscate. Cel mai adesea, cafeaua se întinde pe plăci de beton și este expusă la lumina directă a soarelui timp de 8-10 zile. Când este gata, muncitorii sortează și împachetează din nou cafeaua.
Mostre de pachete de cafea
Cafeaua noastră este ambalată într-un ambalaj de aluminiu de înaltă calitate, care în același timp îi lipsesc elemente grafice semnificative, deoarece compania noastră în principal prefera gustul și calitate de cafea decat ambalajul ei. Puteți verifica, de asemenea, prospețime autentică a cafelei noastre, printr-o supapă care eliberează gaze care apar la scurt timp după prăjire. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de cafea. Cafeaua este întotdeauna închisa ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine.
Instrucțiuni de preparare
- Măcinați cafeaua la o granulație potrivită pentru modul de preparare ales.
- Folosiți cel puțin 1,5-2 lingurițe (aproximativ 7 g) de cafea măcinată la 1 ceașcă.
- Preparați cafeaua cu apă la o temperatură de aproximativ 95°C.