ZMEURĂ - cafea solubilă
Știați că în mitologia groenlandeză, Zmeura este zeița Soarelui? În opinia noastră, acest lucru demonstrează în mod clar că orice produs cu zmeură este potrivit atât în zilele toride de vară, cât și în zilele reci de iarnă. Suntem siguri că după ce veți gusta cafeaua solubilă cu zmeură, ne veți da dreptate. Este minunată cu cuburi de gheață și o crenguță de mentă, precum și cu frișcă și un biscuite. Zmeura reîmprospătează, oferă energie și are un gust plăcut
Compoziție
Arabica 80%, Robusta 20%, Aromă naturalăGustul și spuma cafelei
Cafeaua solubilă cu Zmeură are la bază un amestec de cafea mexicană Arabica și Robusta, astfel încât gustul său combină cremozitatea catifelată și citricitatea plăcută, urmată de un gust delicat de zmeură proaspătă și dulce. Băutura rezultată este echilibrată, atractivă și potrivită pentru orice ocazie. Este suficient să turnați câteva lingurițe de cafea instant în apă fierbinte sau rece și veți obține rapid o cafea care va încălzi sau, dimpotrivă, va răcori.
Originea cafelei
Fermierii mexicani cultivă în cea mai mare parte cafea Arabica, dar nici cafeaua Robusta nu rămâne în afara interesului lor. Primii arbori de cafea au fost plantați în regiunea Veracruz la sfârșitul secolului al XVIII-lea. Plantațiile s-au extins treptat către alte zone și, în secolul al XX-lea, cafeaua era deja una dintre principalele mărfuri de export ale țării, oferind o serie de oportunități de muncă. Se estimează că peste jumătate de milion de mexicani lucrează în prezent în industria cafelei.
Recolta arborilor de cafea se adună din noiembrie până în martie, cele mai cultivate soiuri includ Typica, Bourbon, Caturra și Mundo Novo. Marea majoritate a cafelei mexicane provine din regiunile din sudul țării, adică Chiapas, Oaxaca, Veracruz și Puebla. De obicei, fermierii recoltează cafeaua manual și o prelucrează prin așa-numita metodă umedă, multe ferme funcționând în regim de agricultură organică. Mexicul este unul dintre cei mai mari exportatori de cafea certificată BIO. De asemenea, este interesant faptul că o mare parte din recoltă se consumă direct în țară. Se menționează că fiecare locuitor consumă în medie 1,8 kg de cafea pe an.
Producția de cafea solubilă din boabele verzi de cafea este relativ solicitantă. Desigur, cafeaua trebuie mai întâi bine prăjită, apoi se prepară din ea o „băutură” foarte consistentă, din care trebuie să se evapore apa. Concentratul de cafea astfel obținut trebuie măcinat și liofilizat. La temperaturi foarte scăzute și sub presiune redusă are loc „liofilizarea”, timp în care substanța se deshidratează prin sublimare. Bucățile individuale de cafea liofilizată arată ca niște cristale mici, cu margini netede.
Există, de asemenea, și o altă variantă a producției de cafea solubilă, adică prin pulverizare. Deși este mai ieftină decât liofilizarea, cafeaua își pierde o mare parte din aroma sa prețioasă în timpul acestui proces. Prin urmare, preferăm liofilizarea.
Mostre de pachete de cafea
Cafeaua noastră este ambalată într-un ambalaj de aluminiu de înaltă calitate, care în același timp îi lipsesc elemente grafice semnificative, deoarece compania noastră în principal prefera gustul și calitate de cafea decat ambalajul ei. Puteți verifica, de asemenea, prospețime autentică a cafelei noastre, printr-o supapă care eliberează gaze care apar la scurt timp după prăjire. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de cafea. Cafeaua este întotdeauna închisa ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine.
Instrucțiuni de preparare
- Pentru o pregătire optimă, alegeți o ceașcă mică cu un volum de 90 ml.
- Folosiți 1 sau 2 lingurițe de cafea și turnați apă fierbinte de 90°C. Apa clocotită privează cafeaua de gustul său distinctiv.
- Folosiți întotdeauna apă proaspătă pentru a prepara cafeaua."