MYANMAR PADUAK WASHED AA (BARMA) - CAFEA BOABE
Descoperire! Arabica prelucrată prin spălare cu un gust atât de stratificat încât fiecare înghițitură este o experiență, ne-a cucerit pur și simplu. Și suntem siguri că veți aprecia armonia ciocolatei, nucilor, condimentelor și atenție - a ceaiului verde - de asemenea. Industria cafelei din Asia de Sud-Est este în creștere, calitatea producției concurează cu plantațiile mondiale, iar iubitorii de cafea se bucură. Cafeaua cu doi de A, Myanmar din Paduak este o altă nestemată pentru colecția de arome unice.
Compoziție
Arabica 100%Spuma și gustul cafelei
Cafeaua boabe Myanmar Paduak Washed AA vă va încânta cu multe gusturi cu adevărat complementare. Poate nu este surprinzător că veți găsi ciocolată și nuci, dar cardamomul este un bonus plăcut în gustul cafelei. Însă ceaiul verde este altceva! Oferă compoziției prospețimea și lejeritatea unică.
Originea cafelei
În Europa nu prea facem asociere între Birmania și cafea. Dar ar trebui să începem, deoarece pare să fie pe drumul cel bun printre producătorii mondiali. Birmania (Myanmar până în 1989) se află pe coasta Golfului Bengal, se învecinează cu India, China, Laos, Thailanda și Bangladesh. Are aproximativ 50 de milioane de locuitori și condiții naturale foarte diverse. Nordul este caracterizat de Himalaya, la vest de Munții Arkansas, centrul țării aparține câmpiei joase din jurul râului Iravadi. Climatul subtropical este desigur umed și cald, jumătate din teritoriul Birmaniei este acoperit de păduri tropicale. Majoritatea precipitațiilor sunt vara și toamna, iar musoanele apar tot timpul anului. Regiunile Ywangan și Pyin Oo Lwin, de unde importăm cafeaua Myanmar Paduak Washed AA, se află la aproximativ 100 de kilometri distanță. Acestea sunt locațiile principale ale cafelei din nordul Myanmar asociate în Mandalay Coffee Group. Ambele ferme sunt situate la o altitudine aproximativă de 1100 - 1600 metri, administrate de muncitori locali, care trimit cafeaua pentru procesare la moara centrală. Cireșele de cafea sunt recoltate în Myanmar din decembrie până în aprilie, când este secetă.
În 48 de ore de la cules cafeaua este sortată, iar fructele coapte sunt decorticate (se elimină mecanic coaja). Apoi recolta trebuie fermentată. Producătorii din Myanmar folosesc rezervoare de beton în care pun cafeaua și le închid astfel încât să nu pătrundă aer (și, în același timp, nici să nu iasă afară). În timpul acestui proces se dizolvă pulpa, care învelește boabele. Apoi, cafeaua se scoate și se întinde pe terase de beton și se usucă bine cu întoarcere regulată (în fiecare oră). Cafeaua a început să fie cultivată în Myanmar la sfârșitul secolului XIX de către misionari. Dar, la acea vreme nu a avut mare succes.
Pe de altă parte, trebuie să menționăm că plantațiile înființate atunci sunt încă productive, deși (sau pentru că) au fost gestionate de stat între anii ’60 și ’90. Guvernul a fost întotdeauna foarte implicat în industria cafelei. Împreună cu organizații străine a contribuit la reducerea producției de mac și la înlocuirea acestuia cu arbori de cafea. În prezent, datorită sprijinului oferit de stat și a investițiilor din partea ONG-urilor, țara produce o cafea excelentă.
Mostre de pachete de cafea
Cafeaua noastră este ambalată într-un ambalaj de aluminiu de înaltă calitate, care în același timp îi lipsesc elemente grafice semnificative, deoarece compania noastră în principal prefera gustul și calitate de cafea decat ambalajul ei. Puteți verifica, de asemenea, prospețime autentică a cafelei noastre, printr-o supapă care eliberează gaze care apar la scurt timp după prăjire. Ambalaje de calitate care păstrează caracterul de cafea. Cafeaua este întotdeauna închisa ermetic pentru a rezista la umiditate, lumină și mirosuri străine.
Instrucțiuni de preparare
- Cafeaua este măcinată asa de fin ca sa fie potrivita pentru prepararea a cafelei selectate.
- Folosiți cel puțin 1,5 - 2 lingurițe (aproximativ 7g) de cafea măcinată pentru 1 cafea.
- Peste cafeaua toarnăți apă fiarta la aproximativ 95 ° C